Trump trenger ryggen

Representantenes hus Programmet, som tilbys de fleste arbeidende amerikanere, stoppet i går $ 2000 krisesjekk i stedet for $ 600.

De gjorde dette ved å avvise en plan om å sende krisepakken direkte til presidenten.

Kongressen gikk opprinnelig med på en krispakke på 900 milliarder dollar som ville gi mange amerikanere en sjekk på $ 600 i kampen mot Corona-krisen.

Journalist Trump

Men da Donald Trump gjorde det klart at han var det Jeg trodde ikke $ 600 var nok, Var demokratene klare til å levere et vendepunkt for en større krisepakke.

En ekstraordinær politisk koalisjon var i horisonten, men etter republikanernes fravær har den nå en usikker fremtid.

De Avtroppende president Demokrater ble oppfordret til å gå tilbake til sine egne partikollegaer og bekrefte at krisesjekken var $ 2000.

«Hvis presidenten seriøst med å betale 2000 dollar direkte, bør han be republikanerne om å slutte å blokkere det,» sa Representantenes talsperson Nancy Pelosi (D) i en uttalelse.

Bord: Melania Trump, den første kvinnen som forlater USA, får anmeldelser etter å ha besøkt et barnesykehus i Washington, DC Foto: A.P.

Se også

En klype

Pelosi lovet også å innkalle huset mandag for å godkjenne en mulig endring Fox News.

Trump er i en klemme mellom sitt eget parti og de mange arbeidende amerikanerne som stemte på ham.

– Denne pakken lar familiemedlemmer til ulovlige innvandrere motta mer enn amerikanere får. Trump sa i en video på julaften at krisepakken på 900 milliarder dollar bare gir $ 600 per person i nødhjelp til hardt arbeidende skattebetalere og ikke er nok for små bedrifter, spesielt restauranter.

La oss innhente vetoret

Trump krevde at Kongressen skulle komme med en ny plan.

– Jeg oppfordrer Kongressen til å endre dette forslaget og øke det absurde minimumsbeløpet fra $ 600 til $ 2000 eller 000 4000 per par. Jeg ber Kongressen om å umiddelbart fjerne de bortkastede og unødvendige delene av denne pakken og sende meg en ny pakke, sier Trump.

Han kan nedlegge veto mot saken, men flertallet mot ham i Representantenes hus kan være stort nok til å overstyre vetoret i denne saken.

Forsinkelsen i behandlingen av pakken har fått millioner av sliterike amerikanere og amerikanske borgere til å slite. Kan ha alvorlige konsekvenser for virksomheter.

Krise får: Donald Trump har en tradisjon for å arrangere store julefester, men kritikere sier at deltakerne ikke bruker bandasjer. Video: AP / Twitter
Se også

Storskala maktkamp i januar

Dette kan føre til nedleggelse av statsapparatet tidlig 29. desember, ettersom kongressen har koblet krisepakken til statens offentlige finansiering.

USAs store politikk er også involvert i denne saken. Staten Georgia har det viktigste senatorvalget i januar, og det regnes som svakt at partiet ikke vil levere en større krisepakke for republikanske kandidater.

Hvis begge demokratiske kandidatene vinner valget, vil demokratene ha flertall i senatet og representanthuset når Joe Biden (D) overtar Det hvite hus.

Dermed blir det betalt enorme summer i valgkampen som ingen kan tape. President Trump har kunngjort at han vil kjempe for republikanske kandidater.

– Trump har trukket seg

Trumps avvisning av krisepakken på 900 milliarder dollar vekket sterke reaksjoner.

– Han har trukket seg som president når det gjelder politikk, Det sa Swine Melby, en amerikansk ekspert og seniorforsker ved Department of Defense Research, til Doclad.

– Demokrater er enige om at dette beløpet er for lite. Pelosi har sagt det mange ganger. I stedet kommer han nå på det, og nesten truer med å nedlegge veto mot det.

Melby mener Trump er pinlig republikanerne.

– Det er vanskelig å se en partipolitisk strategi i dette, sier Melby.

READ  Jesse Lingard i Manchester United vurderer en permanent West Ham-overgang

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *