Trumps advokat sier Russland sendte «falske nyheter» til presidenten – VG

Russiske lenker: Tidligere amerikanske etterretningstjenestemenn sier at Trumps personlige advokat, Rudy Giuliano, har blitt målrettet av russisk etterretningstjeneste. Foto: Hilsen Arrangementskomiteen for RNC 2020

Igjen spiller Trumps kontroversielle advokat Rudy Giuliani hovedrollen i et skittent drama. USAs etterretningstjeneste mener at han ble lurt av feilinformasjon fra russiske tjenestemenn, skriver han Washington Post.

Fire tidligere amerikanske etterretningstjenestemenn sier Donald Trumps personlige advokat, Rudy Giulani, var lei av russisk feilinformasjon og deretter sendt til president Trump. Washington Post.

Ifølge den ledende amerikanske avisen er president Trump allerede blitt advart av etterretning om hans uheldige innflytelse i fjor.

Smørkampanjen ble lansert av russisk etterretningstjeneste, mener de.

Etterretningsvarslene var blant annet basert på suspenderte samtaler, som viste at Giuliani var i kontakt med russisk etterretning under en reise til Ukraina i desember 2019, skriver NDP.

Under turen lette advokaten etter informasjon som kunne vise at den demokratiske presidentkandidaten Joe Biden og sønnen Hunter var korrupte.

Forsøket på å tiltale Bidens 49 år gamle sønn for korrupsjon i forholdet til Ukraina var nøyaktig, der Donald Trump møtte opp i høyesterett. Påstander om maktmisbruk.

Lukk: Gilliani har lenge fungert som ordfører og justisminister, men jobber nå bare for Trump. Foto: Jim Watson / AFP

Saksøkerforebyggende artikkel Saksøker

Dette er ikke første gang Trumps advokat kommer rundt. Faktisk ikke engang for første gang denne uken.

Onsdag den Oppstyr om en artikkel I New York Post ble Bidens sønn, Hunter, igjen siktet for grovt angrep Påstandene mot Hunter kom fra advokat Rudy Giulianis ”forskningsarbeid”.

Twitter tok ekstraordinære grep for å forhindre at artikkelen ble delt fordi selskapet mente at den kunne knyttes til en falsk kampanje.

READ  Norges KLP returnerer 4,4% de første 6 månedene

Informasjonen i artikkelen ble hentet fra e-post sendt til Hunter av Joe Bidens sønn, da Donald Trumps personlige advokat hadde usikker tilgang.

Mål: Å grave opp Hunter Bidens lenker til forurensende virksomheter i Ukraina har vært en av Gillianis viktigste næringer de siste årene. Foto: Democratic National Convention

Nøkkelkontakt for Ukraina

Rudolph «Rudy» Gilliani var borgermester i New York under angrepene 11. september, og ble hevet til rangen 2001 for sin styrke og ledelse i krisetider.

Han har også vært statsadvokat i New York. Da Donald Trump startet sitt kandidatur, gikk han raskt ut og støttet Trump, og har vært presidentens personlige advokat siden 2018.

Han har vakt mye oppmerksomhet de siste to årene, spesielt i forhold til den nåværende amerikanske regjeringens forhold til Ukraina.

25. juli ba Trump Ukrainas president Volodymyr Zhelensky om å «hjelpe»: å følge nøye med på Joe Bidens familie.

Ytterligere kontakt om dette viser at Trump ønsket å hente inn Gelenskiz Giuliani CNN Kronologi fra denne dagen.

I samme samtale blir Zhelensky invitert til Det hvite hus.

Trump: «Dette er Rudy»

Da president Trump ble informert om at Gillianis var påvirket av russisk feilinformasjon, virket ikke «han kvalt» overrasket, og «dette er Rudy,» skriver Washington Post.

I fjor møtte nasjonal sikkerhetsrådgiver Robert O’Brien Trump og advarte om at informasjon innhentet fra Gilliani ikke kunne stole på, skriver Forbes.

Til tross for advarslene gikk Trump raskt ut og tweetet påstandene om Hunter Biden og påpekte at det kom fra en russisk agent som møtte Gilliani CNN.

Denne uken svarte presidenten Reagerte sterkt Hindrer Hunter i å dele en artikkel om Pita på Twitter, der informasjonen kom fra samme type kilder knyttet til den kontroversielle advokaten.

READ  VM 2022: Holland, Norge hopper over Qatar

VG Rabattkoder

Forretningssamarbeid med Kickback.no

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *