Trumps ovale kontorstoppmøte om «valgsvindel» ble til en vill seks timers konfrontasjon

Fire dager etter at Election College sertifiserte Joe Bidens presidentseier, holdt da president Donald Trump, hans juridiske team og flere rådgivere i Det hvite hus et valgsvindelmøte på det ovale kontoret, som viste seg å være en skrikende og sannhetskonkurranse.

Den opphetede konfrontasjonen varte i mer enn seks timer da assistenter konfronterte hverandre rundt resolutt skrivebord i Oval Office før de fortsatte oppe i Yellow Oval, presidentens private stue i Det hvite hus.

Axios Den utforsket de siste dagene av Trumps presidentskap og ga ut detaljer om konflikten 18. desember som en del av serien «Off the Rails».

Donald Trump, hans juridiske team og flere rådgivere i Det hvite hus holdt valgsvindelmøte i Oval Office i desember.

Under møtet presenterte advokat Sidney Powell sin sak, både offentlig og i tide: Dominion-stemmesystemet anklaget falskt dets maskineri for å rigge overføringen av stemmer fra Trump til Biden. Dominion har anlagt en ærekrenkelsessak mot Powell for sine påstander.

Han oppfordret Trump til å erklære en nasjonal nødsituasjon, gi ham og hans allierte topphemmelige sikkerhetsklareringer, og bruke regjeringen til å gripe Dominions stemmerettmaskiner.

Han kalte et distrikt i Georgia som kunne bevise at Dominion ulovlig hadde snudd stemmer.

Men seniorrådgiver i Det hvite hus Eric Hershman påpekte at Trump faktisk hadde vunnet det aktuelle distriktet.

«Så teorien din er at Dominion bevisst snudde stemmeseddelen slik at vi kunne vinne distriktet?» Spurte han henne.

Derfra ble publikum til en skrikende og forbannende rivalisering som satte Powell og hans allierte mot Hjelpere i Det hvite hus, som bestemte seg for å følge loven ved å presentere seg selv som troende som kjemper for Trump og Hjelpere i Det hvite hus.

READ  Utrolig mord i Tyskland: Ung kvinne forfalsker sin egen død ved å drepe en annen lookalike

Hershman kritiserte Powells juridiske utfordringer – «Cragan» søksmålene, som han sa ville vise valgsvindel gjennom utenlandsk innblanding. Påstandene hans ble tatt opp av QAnon-konspirasjonsteoretikere som mente det var en del av Trumps kamp mot den dype statskomiteen.

Powells saksdokumenter ble fylt med skrivefeil, ingen av påstandene hennes ble underbygget av bevis, og hun har ennå ikke vunnet en rettssak og mistet mer enn 60 av dem.

‘Alt du gjør er et løfte, men aldri et løfte,’ sa Hershman til henne.

Michael Flynn, en tidligere nasjonal sikkerhetsrådgiver som utnevnte Powell til å representere ham i sin egen føderale sak før Trump ba om unnskyldning, var en av dem som ropte.

Han reiste seg for å konfrontere rådgiveren i Det hvite hus.

«Du forlater! Du er en rar! Du kjemper ikke! «Han ropte til Hershman.

«Hvorfor i helvete står du opp og roper på meg?» Hershman skjøt igjen. ‘Hvis du vil komme hit, kom hit. Hvis ikke, sett deg ned på **. «

Flynn satte seg ned.

Under møtet beskyldte advokat Sidney Powell igjen Dominions stemmesystemer for å ha manipulert maskineriet sitt for å overføre stemmer fra Trump til Joe Biden.

Under møtet beskyldte advokat Sidney Powell igjen Dominions stemmesystemer for å ha manipulert maskineriet sitt for å overføre stemmer fra Trump til Joe Biden.

Tidligere nasjonal sikkerhetsrådgiver Michael Flynn, en Powell-klient, støttet advokaten og kritiserte Det hvite hus for ikke å vise noen bevis for hans påstander.

Tidligere nasjonal sikkerhetsrådgiver Michael Flynn, en Powell-klient, støttet advokaten og kritiserte Det hvite hus for ikke å vise noen bevis for hans påstander.

Eric Hershman, seniorrådgiver i Det hvite hus, ropte til Michael Flynn: 'Hvorfor står du opp og roper på meg?  ... Hvis du vil komme hit, kom hit.  Hvis ikke, sett deg ned på ** '

Eric Hershman, seniorrådgiver i Det hvite hus, ropte til Michael Flynn: «Hvorfor står du opp og roper på meg? … Hvis du vil komme hit, kom hit. Hvis ikke, sett deg ned på ** «

Tjenestesekretær i Det hvite hus Derek Lyons ble med på møtet for å bringe en kopi av 2018-ordren som sitert av Powells team som nøkkelen til suksess. Bestillingen, undertegnet av Trump, er utformet for å tydeliggjøre regjeringens måte å la utenlandske aktører blande seg inn i amerikanske valg.

READ  "Fare? Bølgen av omigronvariasjon er overdrevet på deltaet"

Powell og hans team løy at Venezuela, Iran og Kina var blant de utenlandske regjeringene som blandet seg inn i valget, og argumenterte for at Trump-administrasjonen kunne handle på ordre. Igjen, de underbygget aldri påstandene sine.

Men Lyons, rådgiver i Det hvite hus Pat Cipolon og andre tjenestemenn i Det hvite hus erkjente at Powells prinsipper var tull og at presidenten ikke hadde noen autoritet.

I mellomtiden vet ingen, inkludert Trump, hvorfor tidligere Overstock.com-sjef Patrick Byrne er i rommet.

Byrne foreslo at Trump skulle ta en konstruktiv tilnærming for å utfordre valgetes legitimitet.

‘Sir, vi er begge entreprenører, vi begge bygde virksomheter,’ sa han. «Vi vet at det er tider når du må være kreativ og ta forskjellige skritt.»

Han slo også senioransatte i Det hvite hus i ansiktet. ‘De har allerede forlatt deg,’ sa Byron til Trump.

Byrne regisserte da spesifikt Hershman.

‘Du er en rare,’ sa han. ‘Du blander deg inn i alt. Du kobler fra oss. «

«F *** Du vet til og med hvem jeg er, er du dum?» Svarte Hershman.

‘Ja, du er Patrick Cipolon,’ sa Byrne om Det hvite huss råd.

«Feil! Feil, dumt! «

Men det stilnet ikke Byrne.

Under møtet sa han flere ganger: «Jeg vet hvordan det fungerer. Jeg bestukket Hillary Clinton $ 18 millioner på vegne av FBI for en stikkaksjon. «

Det er ikke klart hva han snakket om.

I mellomtiden er det ingen, inkludert president Trump, som vet hvorfor tidligere Overstock.com-sjef Patrick Byrne var til stede på møtet.

I mellomtiden er det ingen, inkludert president Trump, som vet hvorfor tidligere Overstock.com-sjef Patrick Byrne var til stede på møtet.

Sidney Powell ble oppdaget i Det hvite hus 21. desember

Sidney Powell ble oppdaget i Det hvite hus 21. desember

På rundt tre timer ringte Trump sin personlige advokat, Rudy Giuliani, og stabsleder Mark Meadows og tappet inn på møtet via telefon, noe som til slutt førte til boligen.

Giulianis juridiske argumenter over valget har ennå ikke gitt utbytte, og fokuserer på påstander om korrespondanse fra korrupte demokrater og valgansatte – ikke Powells utenlandske inngrep.

Kaoset fortsatte og var så ille at Giuliani på et tidspunkt rådet alle til å roe seg ned.

Sa en deltaker Axios: «Når Rudy er en god stemme, vet du at møtet ikke går bra.»

Å henge til venstre på slutten av alle ropene er en mulighet til å kalle Trump Powell som en spesiell rådgiver for å undersøke påstander om velgerbedrageri – en teknologi som teknisk eies av rettsvesenet, men en mulighet for presidenten å vurdere.

Da Hjelpere i Det hvite hus forlot huset ved midnatt, fortalte de Trump at de hadde råd om saken og kunne bestemme hva de skulle gjøre.

Trump prøvde til slutt aldri å gjøre en avtale for Powell.

Tre dager etter møtet distanserte Giuliani seg offentlig fra dagen og sa til Newsmax at han ikke representerte Trump og at «hva han snakker om er hennes egen mening.»

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *