Trygt etter forlatt skip forlater Norge | The Voice of America

Norsk kystvakt og nederlandske redningsoffiserer reddet et nederlandsk lasteskip som hadde beveget seg utenfor Norges kyst i tre dager.

Den norske kystvakten reddet mandag et mannskap på 12 fra Emslift Hendrica ved hjelp av et helikopter, som var i fare for å miste makten og kollidere med Norskehavet på åpent hav. Siden den gang har skipet vært maktesløst.

I en uttalelse på nettstedet sitt sa Norges kystvakt (NCA) onsdag at de mener det er liten risiko for at skipet nærmer seg land og planla å vente til torsdag for å prøve å beskytte det.

Men NCA sa at havsituasjonen hadde endret seg siden onsdag, og økte risikoen for å tvinge skipet innover og på bakken, noe som økte risikoen for drivstofflekkasje. Offiserer startet en operasjon ved å bruke to andebåter og et helikopter for å stoppe medlemmer av det nederlandske redningsteamet og kystvaktredderen om bord.

NCA sa at skipet var i stand til å få forbindelse med baug- og aktertårnene tidlig torsdag morgen, til tross for tung sjø, og at båten var forventet å bli brakt til den vestlige norske havnen i Alessand senere på dagen. Tjenestemenn i havnen fortalte Norsk radio at de hadde holdt en billett åpen til skipet gjennom hele uken, og håpet den til slutt ville bli brakt.

Det nederlandske lisensierte skipet har småbåter og yachter. Ett av skipene ble løsnet fra skipet onsdag, men ble senere gjenopprettet av kystvakten.

READ  Bursdagsbarnet Carlson mister finalen fra et hemmelig, hot spot - VG

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *