U.S. Capitol Police Officer Eugene Goodman presenterer gullmedalje fra Kongressen | Det amerikanske senatet

Capitol Police Officer Eugene Goodman overfører kongressens gullmedalje til lovgivere som ble voldelige opprørere under angrepene 6. januar Det amerikanske senatet.

Senatets flertalleder Chuck Schumer stemte på slutten av fredagens tiltale, med henvisning til Goodmans «visjon midt i kaos og hans ønske om å målrette seg mot mobbe-raseri slik at andre kan oppnå sikkerhet.»

Senatet stemte for å tildele Goodman en medalje – den høyeste æren Kongressen kunne tilby – med konsensus, uten innvendinger. Denne medaljen brukes tradisjonelt for å hedre militære offiserer for deres fremtredende tjeneste.

Goodman var i senatkammeret mens Schumer snakket, og hele senatet sto og vendte seg mot ham og ga ham en jevn velkomst. Han la hånden på hjertet sitt.

Goodman, som ble forfremmet til stedfortredende sersjant under Senatet under Capitol-opptøyene, har vært i rommet for det meste av tiltalen. Da væpnede mobb av Trump-tilhengere senket hovedstaden og truet lovgivere, inkludert Mike Pence, ble tidligere visepresident Goodman arrestert, opprørt og ført ut av Senatkammeret.

I nye videoer som ble sendt som en del av House Democrats «argument om at tidligere president Donald Trump ansporet opprøret, førte Goodman uten å vite det republikanske senator Mitt Romney i sikkerhet da mobben stormet lokalet.

«Jeg var veldig heldig at offiser Goodman var der for å styre meg i riktig retning,» sa Romney til reportere onsdag. Han sa at han ikke visste før Goodman så scenene som kunne ha reddet livet hans.

Goodman, 40, fra Maryland, tjente i hæren fra 2002 til 2006. I forrige måned overtok han som visepresident Kamala Harris Og mannen Douglas Mhoff til innvielsen.

READ  Twitters Zeus eller Mar-e-Logo's mus? Republikansk domstol i Florida Trump | Donald Trump

«Han fortjener fullt ut den høyeste sivile ære som Kongressen gir, og jeg er glad for at senatet har handlet raskt på lovgivningen vår for å anerkjenne dette store Marylands raske tenkning og mot med Kongressens gullmedalje,» sa Maryland senator Chris Van Hollen i en uttalelse. «Jeg ber mine kolleger i menigheten om å følge etter så snart som mulig.»

Husets president Nancy Pelosi presenterte denne uken planer om å hedre offiseren.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *