U.S. klimaforskning boikott forlatt av frykt for å falle i sjøen Massachusetts

To ganger om dagen i løpet av det siste halve århundret har det blitt frigitt en værballong for måling av atmosfæriske forhold fra en forskningsstasjon i Cape Cod, Massachusetts. Når du vender mot havet som er satt til å svelge det, er utposten nå forlatt.

31. mars ble noen få arbeidere som drev National Weather Service i Sadat kastet ut av frykt for at eiendommen kunne falle i Atlanterhavet. En siste værballong ble løslatt rett før avreise, og rivningsmannskapet var satt til å rive det tomme rommet denne måneden.

Inntil nylig var den meteorologiske stasjonen et hinder som førte til at cirka 100 meter land falt i havet, og akselererte lokal erosjon bare til en rekke alvorlige stormer i 2020. I noen tilfeller gikk 6 meter land tapt på en enkelt dag, noe som fikk National Weather Service til å trekke seg raskt.

“Vi har visst lenge at det er erosjon, men hastigheten har overrasket alle,” sa Andy Nash, en meteorolog ved National Weather Service’s Boston-kontor. “Vi innså at vi kanskje hadde ti år til, men vi begynte å miste enda en fot på en uke. Vi innså at vi ikke hadde år. Vi hadde noen måneder. Vi var to stormer fra et stort problem.”

En parkeringsplass ved siden av værstasjonen er allerede revet på grunn av det sammenbrutte landet, og bygningen er nå 30 meter fra kanten av sokkelen. Nash sa at hans største frykt er at en forsker ved et uhell vil falle på randen av deres død når de ser en værballong løslates.

“Vi kom til et sted der vi stakk mye av, og hvis du fokuserer på ballongen nær kanten, åh, det er ikke en god situasjon,” sa Nash. “Ballongen er for stor og full av helium, men den er ikke stor nok til å holde på noen. Den vil ikke redde deg.”

READ  Flyktede syrere kan miste hjemmene sine til nye regjeringsbøter | Syria

Den meteorologiske stasjonen ble etablert i 1970, og ga først ut meteorologiske ballonger som måler temperatur, fuktighetsnivå og vindhastighet, og opererte også en værradar, som senere ble fjernet.

Tapet på stasjonen vil ikke kompromittere den generelle værovervåking, men noe vil forårsake et gap – rislignende forskningssteder spredt rundt 200 miles utenfor østkysten av USA.

Naturlige prosesser har forvandlet det som nå er Cape Code i tusenvis av år. Inntil for rundt 11 000 år siden, Den største landmassen som kommer inn i Atlanterhavet, Dens strand skal ødelegges av bølger av sand og gjørme. Senest et feriested For de rike og berømte, Kappedrakten ligner nå en hånd som gjør armene fleksible, med salen som ligger på spissen av albuen.

Andrew Ashton, medforsker ved Woods Hole Oceanographic Institution basert i Cape Castle, sier at selv om Cape naturlig har endret form gjennom århundrene, vil økende hav og sterke stormer utløst av klimakrise akselerere endringstempoet.

“Dette er et veldig dynamisk miljø, og dette er et problem hvis du bygger en permanent infrastruktur her,” sa han. “Vi satte foten på gasspedalen for å gjøre miljøet mer energieffektivt. Det som skjedde med stasjonen er det vi ser over hele stranden. På en måte er vi ikke forberedt på hvor ille det vil være med klimaendringene. ”

Nash sa at en ny værstasjon vil bli satt opp på Cape Cod, denne gangen på en høyere bakke fra stranden. “Dette er noe samfunn opp og ned på stranden nå står overfor,” sa han. “Slik jeg ser på det er at vi har bevis for at mor natur er ansvarlig her.”

READ  Besøkende klatrer til kanten av det islandske vulkanutbruddet

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *