UAE-støtte for å gjenopprette orkanskadede Florida Keys Reefs gir håp til ødeleggelser

Et partnerskap mellom De forente arabiske emirater og USA viser seg å være avgjørende for å gjenopprette koralldekning i Florida Keys og kan tilby leksjoner for revbevaring i Emiratene, sa eksperter.

De forente arabiske emirater bidro med et millionbeløp i fjor for å bidra til å gjenopprette syv skjær i Florida Keys, som ble alvorlig skadet under orkanen Irma i september 2017.

For å markere verdenshavsdagen 8. juni var prosjektet i fokus for en direkte online diskusjon mandag mellom UAE-ambassaden i Washington, DC, Abu Dhabi Environment Agency og Florida Keys National Marine Sanctuary.

De syv Florida Keys-stedene beholder bare 2% av sitt opprinnelige korallomslag, men United Way of Collier og Keys-prosjektet, som De forente arabiske emirater bidro med 3,5 millioner dollar (12,9 millioner dollar), har som mål å øke det til 25%.

“Partnerskapet vårt vokste ut av en forferdelig hendelse for Florida, som var orkanen Irma,” sa Sarah Fangman, overordnet av Florida Keys National Marine Sanctuary.

“Men jeg tror du og kollegene dine hadde visjonen om å forstå at en mulighet oppstår ut fra en tragedie, så dette var en mulighet for oss å jobbe sammen for å prøve å fremme restaurering her.”

Fru Fangman sa at UAE-donasjonen, kunngjort i februar 2020, var “den første katalytiske finansieringen” som ga et løft til restaurering, som innebærer forplantning av koraller og plassering på revsteder for å oppmuntre til gjenvekst.

Tilskuddet, som er en del av 10 millioner dollar tildelt av De forente arabiske emirater for orkanen Irma-lettelse, vil også gi stipend til studenter i Florida for å studere marinvitenskap og la korallerestaureringseksperter fra De forente arabiske emirater og USA samarbeide.

READ  Søket som oppdaget tusenvis av nye arter

UAE-midler støtter også Reef Futures 2021, en konferanse om restaurering av korallrev som skal holdes i Florida i desember.

Korall blir også “plantet om” utenfor østkysten av De forente arabiske emirater.

Verdenshavsdagen 2021:

Fru Fangman så dette selv da hun la seg utenfor Fujairah og sa at partnerskapet mellom De forente arabiske emirater og USA ville tillate en utveksling av ideer om korallgjenoppretting.

READ  I 'Land' diskuterer Simon Winchester hva som har forårsaket sulten etter eiendomsbesittelse

“Slike internasjonale partnerskap tillater oss alle å fremme teknikker og vitenskap raskere,” sa han.

Slike restaureringsarbeider i UAE er avgjørende, sa Hamad Al Jailani, assisterende forsker for marine habitatprogrammer ved miljøbyrået.

Høye temperaturer og saltholdighet betydde at korallen i De forente arabiske emirater allerede var på grensen, sa Al Jailani.

Dette gjør det vanskelig for dem å takle klimaendringene.

De gjennomgår hyppigere blekehendelser, der korallene kaster alger som lever i vevet deres, gjør strukturene hvite og kutter av matforsyningen.

Al Jailani sa at en bleking i 2017 i De forente arabiske emirater reduserte koralldekket med 65 prosent.

“Det har sakte kommet seg over tid, men vi forventer alltid noe rundt hjørnet,” sa han.

“Så vi har fordoblet vår innsats for rehabilitering og bevaring av koraller.”

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *