Uansett anklagen til Donald Trump, sjansene for at han kommer tilbake

Trump kan nå forhindres i å kjøre eller inneha et offentlig verv igjen.

President Han ble tiltalt i 2020 Han påstår Mishandlet makta hans Ved å hjelpe Ukraina i håp om at det vil forhøre sin politiske rival, Joe Biden. Han ble tiltalt av Representantenes hus Men ble løslatt av senatet.

Amerikanske demokrater En tiltale i senatet kan bli forsinket Etter Joe Bidens første 100 dager i kontoret, løslatt en senior tjenestemann den påtroppende presidenten for å fortsette sin første agenda.

Hva er en beskyldning?

Tiltalen er prosessen der Kongressen etterforsker visse tjenestemenn, nemlig presidenten.

Den amerikanske grunnloven inneholder et bredt spekter av forbrytelser som kan føre til tiltale: «forræderi, bestikkelser eller andre høyt profilerte forbrytelser og forseelser.»

Hvis en president blir dømt for en forbrytelse, blir han straks fjernet fra embetet.

Hva betyr det for Donald Trump?

Hvis Trump blir funnet skyldig av senatet før hans periode avsluttes 20. januar, vil han bli fjernet fra embetet. Ettersom fristen er for kort, vil det imidlertid være en senatshøring etter at han forlater. I så fall kan senatet stemme for å forby ham å stille til valg igjen.

Hvis Trump noen gang får forbud mot å kjøre eller inneha et offentlig verv, vil det gjøre slutt på enhver snakk om retur i 2024.

Det amerikanske senatet har makt til å forhindre Trump i å gjøre det, og en folkeavstemning må holdes med simpelt flertall. Det er presedens for Senatet for å forhindre at offentlige tjenestemenn vender tilbake til embetet etter tiltalen. Dommerne Robert Arcbolt (i 1913) og West H.

READ  Britt dør etter å ha blitt slått i hodet av Pauline Benedict når han hopper i bassenget

Avstemningen om dette kan bare finne sted etter anklagen.

Trump kan miste tilgangen til den offentlige interesse som han har krav på.

I henhold til eks-presidentloven fra 1958 vil han bli nektet en årlig pensjon på 200 000 dollar, 1 million dollar i årlig reisegodtgjørelse og ekstra finansiering for sine fremtidige ansatte. Imidlertid, takket være en ordre signert av forgjengeren Barack Obama, vil Trump fremdeles være garantert detaljer om sin livstidens hemmelige tjeneste.

Hvis Trump prøver å tilgi seg selv før han trekker seg, slik ingen president har gjort før, vil situasjonen bli betydelig mørkere.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *