Uansett anklagen til Donald Trump, sjansene for at han kommer tilbake

Mr Trump kan nå forhindres i å kjøre eller inneha et offentlig verv igjen.

President Han ble tiltalt i 2020 Han påstår Mishandlet makta hans Ved å hjelpe Ukraina i håp om at lederen vil avhøre sin politiske rival, Mr. Biden. Han ble tiltalt av Representantenes hus Men ble løslatt av senatet.

Amerikanske demokrater En tiltale i senatet kan bli forsinket Etter Mr Bidens første 100 dager i emnet, løslatt en høytstående tjenestemann den påtroppende presidenten for å fortsette sin første agenda.

Hva er en beskyldning?

Tiltalen er prosessen der Kongressen etterforsker visse tjenestemenn, nemlig presidenten.

Den amerikanske grunnloven inneholder et bredt spekter av forbrytelser som kan føre til tiltale: «forræderi, bestikkelser eller annen høy kriminalitet og forseelse.»

Hvis en president blir siktet, blir han straks fjernet fra kontoret.

Hva betyr det for Donald Trump?

Hvis Trump blir funnet skyldig av senatet før slutten av sin periode 20. januar, vil han bli fjernet fra embetet. Ettersom fristen er for kort, vil det imidlertid være en senatshøring etter at han forlater. I så fall kan senatet stemme for å forby ham å stille til valg igjen.

Hvis Trump får forbud mot å kjøre eller inneha et offentlig verv igjen, vil det avslutte enhver snakk om en retur i 2024.

Det amerikanske senatet har makt til å forhindre Trump fra å gjøre det, og en folkeavstemning om det må vedtas med simpelt flertall. Det er presedens for Senatet for å forhindre at offentlige tjenestemenn vender tilbake til embetet etter tiltalen. Dommerne Robert Arcbolt (i 1913) og West H.

Avstemningen om dette kan bare finne sted etter anklagen.

READ  Putin snakker om at Finland og Sverige blir med i NATO

Trump kan miste tilgangen til offentlige rettigheter.

I henhold til eks-presidentloven fra 1958 vil han bli nektet en årlig pensjon på 200 000 dollar, 1 million dollar i årlig reisegodtgjørelse og ekstra finansiering for sine fremtidige ansatte. Men takket være en ordre signert av forgjengeren Barack Obama, vil Trump fortsatt være garantert detaljer om sin livstidens hemmelige tjeneste.

Hvis Trump prøver å tilgi seg selv før han trekker seg, slik ingen president har gjort før, vil situasjonen bli betydelig mørkere.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *