UEFA World Cup kvalifiseringsrunde vinnere og tapere: England får en enkel seier; høy note for Tyskland lav

Kvalifiseringen til verdenscupen pågår over hele Europa med 1. kampdag ferdig og støvet av. Her er vinnerne og taperne.

Vinner: Joachim Low

Begynnelsen på slutten av denne tiden i tysk fotballhistorie lover godt for fremtiden. Lav, hvem vil dra Teamet Etter sommerens europeiske mesterskap, utnevnte han et lag som spesielt reflekterte hans periode uten en naturlig spiss og allsidig spiss som hadde Leroy Sane som noe av en back, men mot Island kunne Bayern München-stjernen operere stort sett så høyt banen som han ønsket.

Det var en pusten, elegant og oppkvikkende start fra Tyskland, og utslettet de besøkende to ganger i løpet av de første sju minuttene. Først forberedte Serge Gnabry Leon Gortezka på å slå lavt fra kanten av seksten før Kai Havertz, som hadde arrogansen han hadde vanskelig for å finne i Chelsea-trøya, skjøt et utmerket skudd gjennom to islandske forsvarere og videre. Av Hannes Haldorson.

Å ha disse målene i sekken tidlig gjorde at Tyskland kunne ta foten av pedalen før en tur til Bucuresti for det som kunne være den tøffeste testen av VM-kvalifiseringsgruppen da de gikk videre til 3-0-seier., Ilkay Gundogan brakte sin Manchester City scoringsskjema på den internasjonale scenen med et smart skudd fra inne i feltet.

Vil du ha enda mer dekning av verdensspillet? Lytt nedenfor og abonner på For et mål! En daglig CBS Soccer Podcast hvor vi tar deg utenfor feltet og rundt om i verden for kommentarer, forhåndsvisning, sammendrag og mer.

Dette var ikke nødvendigvis et ungt tysk lag, men ingen av utespillerne var over 30, og bare en, Joshua Kimmich, hadde mer enn 50 landskamper til navnet sitt. Det var en friskhet i dette laget, følelsen av at Low bløder spillere til fordel for hans etterfølger, hvem han måtte være.

Taper: The English Spectating Public

Selvfølgelig ville ingen England-fans snuse for å starte sin Qatar 2022-tur med tre poeng, men de som satte seg for å se Gareth Southgates team begynne sin kvalifiseringskampanje mot San Marino lærte nye nivåer av kjedsomhet – nok til å ønske ITV hadde stoppet. I stedet for Piers Morgan’s Life Stories. OK, ikke så ille.

READ  Cruise line som utvider cruisesesongen til mai 2021

Det er ikke det at Three Lions ikke spilte bra, eller at frynspillere som James Ward-Prowse ikke gjorde alt som kunne forventes av dem. Det er bare ikke så givende å se en 11 angripere mot 11 forsvarere som trener.

Det var det dette spillet handlet om, som det beste lokale talentet (vel, nesten) verdens rikeste liga hadde å by på mot representanter for en nasjon med befolkningen i Wildwood, Missouri. For noen er det et spørsmål om debatt om minnows som San Marino skal ha samme sjanse til å kvalifisere seg til verdensmesterskapet som England, kanskje på grunn av konkurransen.

Konkurransen avsluttet før den startet, og England gjorde jobben sin klinisk nok på vei til en 5-0-seier. Energisk å løpe ned til venstre for Ben Chilwell, som til tross for alle advarslene om at bare San Marino vil føle at han gjorde sitt beste for å forsvare spillet sitt igjen. Luke Shaw tar seg til Euro, og overgår James Ward-Prowse for sin første internasjonale kamp. mål. Han fikk selskap av rookie Ollie Watkins, to spillere som aldri vil glemme besøket i San Marino. Mason Mount viste at han vil presse kraftig uansett motstand når han vant ballen høyt og kastet kaptein Raheem Sterling for et mål.

Alt føltes litt kjedelig. Det er ikke å si at lag som England ikke trenger å spille San Marino. Jeg ville bare ikke sett det hvis det ikke var nødvendig.

Vinner: Hellas

Vel, selvfølgelig, hadde ikke grekerne seier i Granada, men en 1-1 uavgjort mot Spania vil føles som en dyrebar triumf, selv om den bare kommer med ett poeng.

Dette var ensidig fotball til det ytterste. Ved pause hadde Sergio Ramos fullført 100 pasninger, 16 flere enn hele det greske laget. Det var ikke før det 57. minutt at gjestene endelig skjøt mot Unai Simóns mål, men det var et høysannsynlighetsskudd, Iñigo Martínez lot ballen løpe farlig i sitt område og slo ned Giorgos Masouras, slik at Anastasios Bakasetas kunne oppheve Álvaro. Moratas åpner.

Sannheten er at Spania egentlig ikke hadde skapt sjansene til å smi mye mer enn Moratas 33-minutters mål. De presset godt, de flyttet ballen raskt, men de så ikke sjarmerende ut på vei gjennom Hellas disiplinerte forsvarslinjer. Odysseas Vlachodimos la merke til at han bare hadde en redning å gjøre, og at dette spillet handlet like mye om laget i blått som forsvarte seg eksepsjonelt bra som det handlet om Spanias feil.

READ  De 'mega-skala' strukturene mennesker en dag kunne bygge

De europeiske fotballgigantene har ikke hatt sin vei på kampdag én, og Spania vil i det minste ha selskap i sin elendighet etter at Frankrike trakk hjemme med Ukraina og Kroatia tapt i Slovenia. Ingen av disse var imidlertid det fremtredende resultatet av runden …

Taper: Frank de Boer

Tiden er på siden av Nederland, men et 4-2-tap i Istanbul etterlater dem i et dypt problem i en vanskelig gruppe som inkluderer Tyrkia og et spirende Norge-team ledet av Martin Odegaard og Erling Haaland. Nederlanderne kan ha nådd Nations League-finalen i 2019, men de har fremdeles ikke styrken de siste tiårene uten Virgil van Dijk, hvis fravær førte forsvaret fra autoritært til rystende, selv om han fortsatt hadde Matthijs De Ligt.

Selvfølgelig er det en annen betydelig endring fra finalistene i 2019, da Ronald Koeman dro til Barcelona for å bli erstattet av Frank de Boer, hvis ledelsesvansker ikke viser tegn til lettelse på den internasjonale scenen. Den 50 år gamle trenerens rekord med Nederland er 3-3-3 siden han ble utnevnt til de seirene mot Polen og Bosnia-Hercegovina, lag som, i likhet med Tyrkia, håper nederlenderne å slå.

Hvis Donyell Malen hadde tatt sjansene sine tidlig i første omgang, kunne utfallet ha vært annerledes. Det samme kan sies om keeperen med Tim Krul som erstatter Jaspen Cillesen etter at Valencia ble skadet i oppvarmingen. Men De Boer vet at dette ikke er tilstrekkelige unnskyldninger for en nasjon som forventer mye mer av en vellykket kvalifisering fra de tre siste store turneringene.

“Dette er et veldig dårlig resultat, men det var bare det første av ti, så nå må vi sørge for at vi ikke søler flere poeng,” sa De Boer etter kampen. “Dette var en god motstander, men absolutt ikke en vi måtte tape for.”

READ  Materiale fra Russland vil tredoble kapasiteten til litiumionbatterier

Vinner: Tomas Soucek

Det skulle ikke komme som noen stor overraskelse at Soucek fant nettverket i internasjonal tjeneste. Han har gjort det ofte for klubben sin, og scoret 12 Premier League-mål siden han flyttet til West Ham United i januar 2020, et tall som bare har blitt forbedret av 16 spillere, og ingen av dem er en defensiv midtbanespiller. Ikke overraskende ble han kåret til årets tsjekkiske spiller tidligere denne uken, og slo sin Hammers-lagkamerat Vladimir Coufal for prisen.

Selv om han blir vant til å score mål, var dette et historisk øyeblikk i karrieren, det første hat-tricket han har scoret for det tsjekkiske landslaget, som oppnådde en 6-2-seier i en bortekamp mot Estland spilt i Polen. Det første målet var det som kunne betraktes som den klassiske Soucek, en heading på nær stolpen, men de andre målene var en påminnelse om at spillet hans er mer enn bare høyde. Hans andre kom med en godt plassert, men tvilsomt traff høyre hånd, hans perfekte hat trick kom da han manøvrerte seg i posisjon for å tappe inn i et tomt nett med venstre støvel.

Evnen til å finne den plassen i boksen, forklarte Soucek i et eksklusivt intervju med CBS Sports i forrige måned, blir mye finpusset på West Hams treningsfelt. “Jeg ønsker å utvikle rommet mitt, og jeg vil gå frem som en gratis spiller og score headingen eller frisparket,” sa han. “Så det er derfor jeg er [always moving]. Når jeg ønsker å motta ballen, må jeg gjøre bevegelser, for hvis jeg holder meg under spillelinjen, dekker alle meg og jeg har ikke plass “.

Tre poeng fra Estland kunne ha vært forventet for Tsjekkia, men det er slike spill som kan være avgjørende for Soucek og kompaniet ettersom de kjemper mot Wales om det som trolig blir andreplassen bak Belgia (vinnere 3-1 over waliserne i deres første gruppe E-kamp). En overbevisende seier i åpningen deres gir tsjekkerne et kjærkomment løft og poengpute før de møter belgierne og reiser til Cardiff senere ved pause.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *