UK Govt Live: PM kunngjør lempelse av begrensninger for tegning av Govt-linjen på Everest

B

Oris Johnson forventes å kunngjøre i dag at lemping av regjeringens begrensninger vil fortsette som planlagt i Storbritannia fra mandag 17. mai.

Venner og familie kan klemme og blande seg innendørs, inkludert hoteller og restauranter fra neste uke, mens kinoer, museer og teatre kan åpne igjen, og treningssentre kan holde gruppetimer.

Kinesiske statsmedier rapporterte søndag at Kina ville opprette en “separatistisk festning” på Mount Everest som et føre-var-tiltak for å forhindre at klatrere fra Nepal og tibetansk side ble berørt av kuppet.

Everest-baseleiren på nepalesisk side har vært plaget av koronavirustilfeller siden slutten av april. Den nepalesiske regjeringen, som sulter etter turismeinntekter, har ennå ikke avlyst vårklatresesongen, vanligvis før regntiden fra april til begynnelsen av juni.

Live oppdateringer

1620640719

De forente arabiske emirater innfører nye reisebegrensninger for å beskytte India mot mangfold

De forente arabiske emirater (UAE) vil forby reisende som ikke er arabiske emirater fra Bangladesh, Pakistan, Nepal og Sri Lanka fra å komme inn i landet fra onsdag for å dempe spredningen av koronavirus.

De forente arabiske emirater forbød forrige måned reisende å komme inn i India for å forhindre spredning av den svært smittsomme indiske varianten.

“Flyreiser mellom de fire landene vil fortsette å tillate passasjerer fra De forente arabiske emirater til Bangladesh, Pakistan, Nepal og Sri Lanka,” sa Gulf State National Emergency Management and Disaster Management Authority (NCEMA).

Forbudet inkluderer også flyreiser fra disse landene. Transportfly til disse landene kan fortsette.

Innbyggere i De forente arabiske emirater, langtidsboende – såkalte “Golden Visa” -holdere og diplomater er ikke inkludert i forbudet, som kommer like før Eid, som markerer den islamske fastemåneden Ramadan.

1620638146

Sykepleieren som leverte verdens første Gov. Jab har bedt om Thanksgiving midt i en rekke suksesser i Storbritannia

University Hospital Coventry’s Matrons May Parsons foreslo at Thanksgiving Day ble avholdt 4. juli for å vise takknemlighet for de som hjalp til med epidemien.

8. desember 2020 skrev han historie som den første personen i verden som administrerte koronavirusvaksinen til en pasient utenfor kliniske studier.

Han sa: “I utgangspunktet tror jeg vi ikke er takknemlige nok.”

I en tale til BBC Breakfast la han til: “Jeg synes det er viktig å vise takknemlighet for våre kolleger. De har stoppet det de gjør for å hjelpe oss.”

Skuespilleren Michael Sheen, eventyreren Pierre Grylls og den olympiske roddmesteren Dame Katherine Grainger støtter kampanjen.

1620637013

Grex-salget slo nivåene før epidemien ettersom butikkene åpnet igjen

Gjenåpningen av high street-butikker fikk et betydelig løft i Grex-salget, og førte årlig fortjeneste tilbake til 2019-nivået.

Bakerikjeden økte fortjenestemarginen etter en sterk bedring i salgsnivået ettersom restriksjonene ble avslappet.

Like-for-salg i perioden 12. april var mer avansert enn epidemien før 2019.

Greggs sa at “betydelig forbedring i salget” ble sett med gjenåpningen av ikke-viktig detaljhandel siden 12. april.

Dette ble delvis reflektert i det faktum at “etterspørselen etter detaljhandel har økt, noe som har forverret High Street Fall”, heter det.

1620635879

I følge Sir David Attenborough har klimaendringene flere problemer enn regjeringen

Sir David Attenborough sa at problemene verden står overfor de neste fem til ti årene på grunn av klimaendringer vil være større enn koronavirusinfeksjonen.

Kringkasternes kommentarer kommer seks måneder før COP26-møtet i Glasgow, hvor han er innstilt på å ta for seg verdensledere om “lammelse” trusselen om klimaendringer for sin del som offentlig advokat.

I en kort videomelding sa han: “Denne epidemien viser oss hvor viktig det er å finne enighet blant nasjoner for å løse globale problemer.

1620634436

Fortsett å bruke masker, sier WHO-ekspert etter den indiske variasjonen som ble funnet i Bolton

En sosial ekspert oppfordrer folk til å holde seg til sosiale avstandsregler og fortsette å bruke masker, spesielt innendørs.

Dr David Nabaro, Verdens helseorganisasjons spesielle utsending for Govt-19, sa: “Når folk blander seg med masker og ikke gidder, dobler antallet Govt-19 tilfeller hver annen dag.”

Han sa til Sky News: “Det er viktig å finne denne mellomgrunnen og hvordan man kan overleve den konstante trusselen om dette viruset.

“Hvis jeg kunne snakke med alle personlig de neste ukene, vil jeg si:” Du må starte livet på nytt, du vil at alle skal gjøre det, men vær veldig forsiktig.

“Oppretthold kroppsavstanden på en meter til to meter, spesielt innendørs, og ikke glem å ha på deg masker fordi den virkelig gir ekstra beskyttelse.”

1620633381

Jernbanekaos når passasjerer kommer tilbake etter begrensninger fra regjeringen

Reiseforstyrrelsen forårsaket av oppdagelsen av sprekker i hårlinjen på noen høyhastighetstog forventes å fortsette denne uken.

Robert Nisbet, regiondirektør for jernbaneleveringsgruppen, sa at den nåværende forstyrrelsen var “skuffende” da passasjerene hadde gjenopptatt å bruke tognettet etter regjeringsbegrensninger.

På spørsmål om han visste hvor lenge forstyrrelsen ville vare, sa han på BBC Radio 4s Today’s show at han ikke kunne “sette en skikkelig tid for det”, og at saken ble tatt “veldig seriøst”.

Hvis “mindre sprekker” blir funnet i de testede togene, bør de behandles og byttes ut, sa han.

1620631938

Midt i advarsler om økning i variasjoner, spurte helseministeren om “forsiktighetsskjæring”

Helseministeren understreket at ved å gjøre det lettere å låse vet alle at “det kan være en økning i variasjoner eller en økning i virus”.

Han sa til BBC Breakfast: “Som nasjon er vårt oppdrag å spikre ned viruset for å sikre at vi aldri er tilbake dit vi var i fjor, og at vi drar med forsiktighet og sikkerhet.”

17. mai ble helseministeren spurt om hva “forsiktig skjæring” betydde før lemping av låsebegrensninger ble lettere.

Med en latter sa han til BBC Breakfast: «Jeg tror ikke du kan takle det.

“Statsministeren skal offentliggjøre denne kunngjøringen i ettermiddag. Jeg oppfordrer alle til å lytte til ham. Han kommer til å sette de neste trinnene. ”

1620629166

Oppvarming og innendørs sosialisering forventes å være tillatt fra neste uke

Da Boris Johnson kunngjør ytterligere lettelse av koronaviruskontrollene i Storbritannia, forventes det at innendørs sosialisering og varme med familie og venner vil være tillatt fra neste uke.

Etter et år med forbudte regler for sosial eksklusjon sa Michael Cove at statsministeren planlegger å kunngjøre at nærkontakt vil være tillatt fra 17. mai.

Kabinettministeren sa til Sky News at “vi ønsker å se den nære forbindelsen mellom venner og familie gjenopprettet.”

Det forventes en pressekonferanse i Downing Street i ettermiddag.

1620627460

Irland gjør ytterligere fremskritt fra lockouten

Irland går videre til standard da kontinuerlige låsebegrensninger oppheves på mandag.

Unødvendig detaljhandel får lov til å handle i butikken gjennom klikk og samle tjenester og avtale ved gradvis gjenåpning.

Nære kontakttjenester som frisøren kan gjenopptas og begrensninger på reiser mellom distrikter er også opphevet.

Mange museer, gallerier og biblioteker kan nå åpnes igjen, og opptil seks personer fra tre hjem eller private hjem kan nå møtes utenfor.

Opptil 50 personer kan nå delta på gudstjenester, inkludert bryllup og begravelser. Seks for innendørs bryllupsmottakelser og 15 for utendørs feiringer.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *