Ukjente brev fra andre verdenskrig Brev fra kong Hakone og kronprins Olav skal publiseres – Royal Central

Nye kongelige historiske skatter slippes snart i Norge. 9. april vil Royal Royal National Archives publisere en samling brev skrevet av kong Hogan VII og daværende kronprins Olav av Norge under andre verdenskrig. 9. april for 81 år siden invaderte Tyskland Norge. For å markere anledningen vil Riksarkivet publisere totalt 200 000 sider med dokumenter. De inneholder mange brev og personlige dagbøker, inkludert kongelige brev som nesten ingen noensinne har sett.

Publikasjonen vil foregå digitalt på nettstedet til Arkivverket. I tillegg inneholder disse dokumentene en rekke ukjente kilder fra myndighetene i Norge og Storbritannia under krigen. Brev er tilgjengelige fra regjeringen, kongehuset, handelsflåten og militæret. Alle disse er tilgjengelige og søkt digitalt.

இயக்கு ivind Ødegaard, direktør for Riksarkivet, sa: “Nå kan flere grave seg inn i historien og nyte den. Jeg synes det er veldig positivt. Folk er interessert i historie. Folk er interessert i krig og okkupasjon. Folk har stilt mange spørsmål om regjeringen i eksil. Det er også folk som skriver mer sladder i dagbøkene deres. “

Mange sentrale nordmenn som ble deportert under andre verdenskrig har fått oppmerksomheten i vinter på grunn av den kontroversielle TV-serien Atlantic Crossing. Mange kongelige historikere mener at de nye kongelige brevene kunne gi et bedre perspektiv på regjeringens rolle i deporteringen av kongen og kronprinsen og oppkjøpet i 1945. Dokumentene som skal frigjøres inkluderer 20 brev til King Hagons forsvarssjef. Seks brev sendt av kronprins Olav til Lungberg og den amerikanske ambassadøren i Norge Wilhelm Morkenstein.

Erling Lorentsen, enken til den norske prinsesse Rockhilt og svogeren til King Harold, var en vokal kritiker av TV-serien Atlantic Crossing. Lorentzon mener serien gir historien en “dyp feil”. Showet har mottatt strålende kritikker fra norske historikere for feilaktig å anklage det for løgn. Serien ble diskutert og kritisert av Kringkastingsrådet.

READ  Sjekk Norges Melody Grand Prix 2021 Semifinale 1 online

Internasjonale seere vil snart kunne bestemme serien. Før premieren i Norge ble Atlantic Crossing solgt til mange land, inkludert Italia, Østerrike, Frankrike, Tyskland, Russland og Australia. Serien er også solgt til den amerikanske TV-kanalen PBS Masterpiece. Som den første norske serien er Atlantic Crossing planlagt å fly på denne kanalen våren 2021. Per oktober 2020 har rundt 30 land skaffet seg rettighetene til å vise denne serien.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *