Ukraina: Afrikansk mekling tar til orde for slutt på «krig», Putin «åpen» for dialog

«Vi vil at denne krigen skal ta slutt», sa den sørafrikanske presidenten i starten av et møte mellom den afrikanske delegasjonen og den russiske presidenten.

Afrikanske meklingsdelegasjoner kranglet i Moskva lørdag «krig» Foran Vladimir Putin, som erklærte seg «Åpen«en»Konstruktiv dialog«, utfordret Volodymyr Zelensky ham til et nytt diplomatisk initiativ.Bedrageri«Fra Russland.

«Krig kan ikke vare evig (…). Vi vil at denne krigen skal ta slutt«, begynte Sør-Afrikas president Cyril Ramaphosa ved starten av et møte med Mr. Putin i St. Petersburg (nordvest i Russland), og ledet en gruppe afrikanske meklere.

«Å avslutte denne krigen er i vår felles interesse«, understreket han, afrikanske land»negativt påvirket«På grunn av den ukrainske konflikten.

Ankommer Russland dagen etter et møte i Kiev

Pågående siden februar 2022, har den russiske offensiven i Ukraina blitt offisielt utpekt av Russland «Spesielle militære operasjoner«Flere russere ble dømt til fengsel for å ha dekket konflikten»Krig«.

I delegasjonen, Mr. I tillegg til Ramaphosa er det tre andre ledere: Macky Sall (Senegal), Hakainte Hichilema (Zambia) og den nåværende lederen av den afrikanske union Assali Assomani (Komorene), samt representanter fra Kongo, Uganda og Egypt.

I følge den afrikanske presidenten ankom den Russland dagen etter at medlemmene besøkte Kiev, «Konstruktive diskusjoner«Den ukrainske presidenten Volodymyr Zelensky avviste imidlertid forslagene deres.

Putin berømmet den balanserte tilnærmingen

President Putin berømmet «En balansert tilnærming«Afrikanske land oppfordrer mot den ukrainske krisen»I Russland respekterer vi i stor grad posisjonen til afrikanske land til støtte for å opprettholde stabilitet.» og «Vi støtter deres ønske om en pasifistisk politikk«.

READ  Får delvis vaksineplikt

«Vi er klare for konstruktiv dialog med de som ønsker fred basert på rettferdighetsprinsipper, under hensyntagen til partenes legitime interesser.«, sa Mr. Putin.

Komorenes president Azali Assoumani påpekte på sin side at den afrikanske delegasjonen var der.Å høre stemmen til det russiske folket«, etter å ha hørt på Ukraina dagen før, og «Begge landene bør tas inn på forhandlingsveien«.

Viktige frokostblandinger for afrikansk matsikkerhet

Afrika har blitt hardt rammet av stigende matvarepriser og krigens virkninger på global handel. Sør-Afrika nekter imidlertid å fordømme Russland for sin aggresjon og har blitt kritisert for sin nærhet til Kreml.

Russland på sin side prøver å lokke afrikanske ledere til leiren sin ved å hevde å være et bolverk mot imperialismen og anklage Vesten for å blokkere eksporten av russisk korn og gjødsel som Afrika trenger.

I Kiev, dagen før, fordømte Volodymyr Zelensky ham som «En juks«Moskva er på full motangrep fra sine væpnede styrker.

«Å tillate forhandlinger med Russland nå mens angriperen er på vår jord betyr å fryse krig, fryse smerte og lidelse.«, konkluderte Mr. Zelensky.

I forkant av de afrikanske ledernes ankomst til bakken, motangrep Vladimir Putin fredag ​​Qs «Det er ingen annen måte«For å vinne vil Vesten bli tvunget til å komme tilbake til ham på hans premisser.»La oss se når og hva vi kan snakke med dem om«, han begynte.

Kiev hevder på sin side å ha frigjort noen få lokaliteter og hundrevis av kvadratkilometer, hovedsakelig i den sørlige delen.

READ  Pentagon-talsmann Putin på randen av tårer, "Det er vanskelig å se hva han gjør der."

I mellomtiden ba Russlands forsvarsminister Sergei Shoigu lørdag om produksjon av flere stridsvogner.For å møte styrkenes behov«I aksjon i Ukraina.

NATO: Ukraina er ikke en prioritet, sier Biden

I Washington forsikret USAs president Joe Biden Ukraina om at deres NATO-medlemsprosess ikke ville være en prioritet.

Journalister spurte ham om han ville komme tilbake.Enkelt«Kievs medlemskap i Atlanterhavsalliansen, Mr. Biden Said»Nei«, Ukraina lover å gjøre»Oppfyll alle kriterier. Så vi gjør det ikke lett«.

Kommentarene kommer i forkant av neste års NATO-toppmøte i Vilnius i Litauen 11. og 12. juli.

Ukraina vil ikke bli invitert til å bli med i alliansen på dette toppmøtet, har NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg allerede antydet fredag, og insisterte på at Ukraina «vil».En gang medlem av NATO«. Invitasjonen er det første trinnet i medlemsprosessen.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *