Undersøkelse av dronebruk i marin olje og gass


22. januar 2021

Bilde: Ole Jrgen Broadland / Equinor

Det norske dronefirmaet har signert en avtale med det nordiske ubemannede energiselskapet Equine om å operere langdistanse pilotflysystemer (RPAS) mellom skip og skip i søk- og redningsoperasjoner (SAR), og fra
Strandreiser og så videre.

«Denne studien vil identifisere løsninger som er egnet for omfattende operasjonell testing sommeren 2021, og vil fokusere på autonom integrering av fjernpilotsystemer (RPAS) i ubemannet trafikkstyring (UTM) luftfarts-, autonome fly- og landingssystemer. Tilgjengelig teknologi Og regulatoriske krav, «sa Nordic.

Som en påminnelse, i fjor oppnådde begge selskapene «verdens første» rekord da de med hell sendte en drone med 3D-trykt last fra havet til en marine produksjonsbase i Nordsjøen.Dronen bar det 3D-trykte området til livbåten på et fly 80 kilometer fra Monstad-basen i Norges Nordsjø. Flyet tok omtrent en time. 5000 fot, eller 1524 meter.

Paul Christensen, visepresident for logistikk og robotikk i Nordic, kommenterte den nye avtalen med Equine på fredag: “Vi er stolte av å fortsette vårt arbeid med Equine for å muliggjøre langdistanse pilotflysystemer (RPAS) for å forbedre sikkerhet og effektivitet. Øke verdien av dataene og redusere karbonavtrykket.

«Da vi fullførte verdens første logistikkoperasjon for en maritim installasjon med en drone i 2020, laget vi flyhistorie sammen. Denne neste fasen er et viktig skritt i riktig retning mot fullskala drift av Autonomous Remote Pilot Aviation Systems (RPAS). Innen marin olje og gass er denne muligheten Vi er glade for å bli valgt ut. «

Les mer om droner innen offshore engineering

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *