Ungarns Fitzgerald går ut av sentrum-høyre komité for Europaparlamentet Ungarn

Ungarns regjerende høyreorienterte Fidesz-parti har kunngjort at det vil forlate den viktigste sentrum-høyre politiske gruppen i Europaparlamentet etter at Det europeiske folkepartiet (PPE) har stemt for å endre sine interne lover om ekskludering av medlemmer.

De 180 medlemmene av EPP, hvorav mange kjempet for å avvise Fidesz, beskyldte Ungarn for å undergrave demokratiet og begrense media og andre friheter, med 148 mot 28 stemmer for de nye reglene, med fire stemmer for.

Partiets leder, Ungarns statsminister, Victor Orban, Sagt i et brev på Twitter at EPPs “reduksjon av rettighetene til sine egne representanter” midt i en epidemi var “skuffende”.

Orban beskyldte ERP for å “prøve å lamme og lamme demokratisk valgte MEP-er” og kalte avstemningen “en fiendtlig handling mot Fidesz og våre velgere” og “antidemokratisk, urettferdig og uakseptabel.”

En talsmann for EPP-gruppen, Lopez de Pablo fra Point Pedro, sa at svaret på den ungarske statsministerens avstemning var “hans egen beslutning” og at gruppen ikke ville kommentere.

Dacian Ciolos, leder for sentristfornyelsen Europa Komiteen i parlamentet ønsket velkommen det han beskrev som “den langvarige avgangen til Fidesz og Victor Orban fra større europeisk politikk.”

Under Orban “ødela Fidges” demokratiet i Ungarn og ødela europeiske verdier, “sa Sioulos. “Det er uheldig at EVP så langt har nådd diktaturet i Ungarn. Fidesz ‘giftige populisme har ingen plass i europeisk politikk.”

Orban avgjørelse om å avstå fra den største enkeltstemmen i parlamentet markerer år med konflikt mellom EPP-partiene om hvorvidt han skal utvise sitt høyreorienterte, populistiske parti fra gruppen eller beholde sine parlamentsmedlemmer om bord.

I et brev til EPP-leder Manfred Weber søndag truet Orban med å forlate komiteen hvis det ble stemt om – et forslag om å la komiteen ilegge et helt medlemsparti bøter i stedet for et parlamentsmedlem.

READ  Ebola dreper fire i Guinea ved første sykdomsutbrudd på fem år Ebola

Orban skrev at de nye reglene, som gjør at suspenderte medlemspartier kan avvises med simpelt flertall, er “designet for å straffe Fides.” “Meldingen er tydelig og systematisk angitt. Hvis Fidesz ikke blir ønsket velkommen, er vi ikke forpliktet til å bli.”

EPP suspenderte Fidesz fra medlemskap i 2019 på grunn av økende bekymring for at rettsstaten i Ungarn ble uthulet, at partiet engasjerte seg i retorikk mot Brussel og angrep PPE-ledelsen. Partiet har for tiden 12 parlamentsmedlemmer.

En ungersk regjeringens plakatkampanje i 2019 beskyldte den daværende EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker og den liberale amerikanske milliardæren George Soros – Orb Bed் n Bed Noir – for å planlegge å oversvømme Europa med innvandrere.

EPP sendte deretter en komité for å utarbeide en intern rapport som vurderte Fideszs fremtidige medlemmer – som mottok et veldig kritisk svar fra Orphan, og sa at partiet ville ta en egen beslutning om fremtiden.

Senest suspenderte PPE Thomas Toys, formann for Fidesz-delegasjonen til Europaparlamentet, fratok ham retten til å snakke på hele møter og fjernet ham fra styrets stillinger etter at han sammenlignet Weber med Gestapo og Ungarn.

Mange moderate nasjonale representanter i EPP, som ønsket Orbans parti velkommen tidlig på 2000-tallet, har bedt om å utvise partiet, og hevder at det ikke lenger representerer gruppens verdier.

Nasjonale delegater fra Skandinavia, Østerrike, Belgia og Nederland har lenge kjempet for utestenging av Arban, mens tyske kansler Angela Merkels kristdemokrater CDU / CSU fortsetter å være motvillige.

Orbans beslutning om å utvise Fidesz fra sin egen vilje gjenspeiler en kjærkommen løsning på saken for EPP, ettersom spenningen med Ungarn og Polen på grunn av loven vil eskalere ytterligere de neste månedene.

READ  U.S. Capitol Police Officer Eugene Goodman presenterer gullmedalje fra Kongressen | Det amerikanske senatet

Orban skal ha allerede begynt å utforske europeiske parlamentariske allianser med partier på EPPs høyre side, som er veldig nær landets første anti-innvandringspolitikk.

Fideszs medlemmer vil nå trolig bli med i gruppen av sosiale konservative og euroseptiske europeiske konservative og reformatorer (ECR) dominert av det polske partiet Law & Justice (PiS), eller den høyreekstreme, nasjonalistiske identitets- og demokratiske gruppen Benio Italiano, grunnlagt i 2019 av Marine Louval fra Frankrike.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *