Uorganiske materialer for produksjon av nedstrøms grafitt JV

Minerals har inngått en eksklusiv avtale med den svenske grafittprosessoren Superior Graphite om å produsere grafitt av batterikvalitet for bruk i nye litiumionbatterimarkeder. Partnerne har inngått en forståelsesavtale om at de to selskapene vil danne et joint venture for å levere 15 til 20.000 tonn bearbeidet sfærisk grafitt per år til produsenter i Europa, Skandinavia, Storbritannia og Australia. .

Det foreslåtte felleskontrollerte selskapet vil bruke naturlige grafittvekter av høy kvalitet fra mineralsk skolding i Norge som fôr til Superiors private prosesserings- og malingsanlegg i Sundsvall, Sverige.

JV of Minerals with Superior gir en høy grad av vertikal integrasjon i grafittoperasjonene, samtidig som overgangen til grafittproduksjon i anode akselereres, noe som reduserer både kapitalkostnader og finansiell risiko betydelig.

Vi er privilegerte som har fått muligheten til å samarbeide med Superior. JV MRC opprettholder vårt engasjement for å produsere et mest mulig stabilt grafittanodemateriale, samtidig som det gir den raskeste veien til vertikal integrasjon med høy marginfangst, redusert teknisk risiko og capex.

Sundsvall-anlegget, bygget av Superior Graphite, ligger 1200 kilometer sør for Scaland-virksomheten i Norge. Sundsvall tilbyr infrastrukturanlegg, inkludert kommersiell havn, tilgang til vann og kjernefysikk, laboratorier og prosesseringsanlegg. Superior’s viktigste ressurs er det proprietære grafitt “elektro-termiske” raffineriet, som for tiden er den eneste kommersielt levedyktige ikke-kjemiske metoden for raffinering av grafitt i henhold til mineraler.

Kina er for tiden den største globale leverandøren av grafittproduksjon av batterikvalitet, og står for 100 prosent av all kommersiell sfæregrafitt som brukes i batterianoder produsert i Asian Industrial Authority. Imidlertid bruker produksjonsanlegg for grafitt i Kina kjemisk prosessering, som bruker flussyre – et giftig og skadelig kjemikalie.

READ  Partnerskapet tar sikte på å lagre fanget CO2 permanent fra luften - Nyheter

I motsetning til dette, mineralmaterialer / overlegne JV-er som har bevist og miljøvennlig, tilgjengelig elektro-termisk nedstrøms grafittbehandlingsteknologi. For å oppnå målet om å bli en av de største leverandørene av batterikvalitet grafitt utenfor Kina og den foretrukne leverandøren av anodematerialer til det varme europeiske batteriproduksjonsstedet.

Minerals anslår at det voksende batterimarkedet i Europa vil kreve mer enn 450.000 tonn anodemateriale per år. For øyeblikket produseres 100 prosent av all kommersiell sfæregrafitt som brukes i batterianoder i Kina, og tilbyr betydelig potensial for mineraler med funksjonene som ligger ved terskelen til dette voksende markedet for elektriske kjøretøyer.

Selskapet hadde tidligere vært på utkikk etter forskjellige steder i hele Norge for å sette opp et aktivt anodematerialeanlegg eller “AAMP” og forventet å utvikle en mulighetsstudie for et pilotanlegg innen utgangen av 2021. Forventet J.V. med høye snarveier. Denne prosessen bremser veksten av AAMP-anlegget gjennom årene og gjør det mulig for selskapet å dra nytte av det voksende markedet for sitt høykvalitetsprodukt og dets nedbemanningsvarianter.

Vi er glade for å samarbeide med MRC for å integrere våre ledende intellektuelle eiendeler og eksisterende Sundsvall-virksomheter i det europeiske batteri-anodemarkedet på denne viktige tiden i etterspørselen etter rene energiprodukter.

Grafittfôret til Sundsvall kommer fra mineralskolding på øya Senja i Nord-Norge. Scaland er den største grafittgruven i Europa og den høyeste kvaliteten av flakgrafitt i verden. Selskapet er godt rustet til å levere anlegget.

Med mineralprodukter nå godt på vei for å produsere grafittmateriale i anodekvalitet, kan selskapets nye JV vise seg å være et transformerende grep for den voksende grafittvirksomheten.

Teknikken med å gå nedoverbakke i grafittrom samler damphodet i markedet.

READ  Ideologi skjøt oss i beinet

Aksjekursen på Ego Grop steg fra 3C til $ 1 i fjor, eller før den returnerte over 60C til ca 0 290 millioner markedsverdi på bakgrunn av planene om å gå ned i grafittrom.

Aksjer i Black Earth Minerals økte rundt 4,5C til 28C etter at selskapet kunngjorde et planlagt trekk innen behandling av grafitt.

Gjør ditt ASX-børsnoterte selskap noe interessant? Ta kontakt med: matt.birney@wanews.com.au

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *