Uro i Norge etter arrestasjonen av to journalister som dekket nyhetene i Qatar

Publisert:

Politiske og idrettskretser i Norge protesterte onsdag 24. november etter at to norske TV-reportere ble arrestert i Qatar for å dokumentere kontroversielle forberedelser til fotball-VM i Emiratet.

Ifølge deres arbeidsgiver ble den offentlige kanalen NRK, Holvore Eckland og Lockman Corbani arrestert uten forklaring, ifølge kanalen, kort tid før avreise fra Doha fra søndag til mandag, et år før starten av 2022. VM. Etter rundt 30 timer ble de løslatt uten siktelse og landet i Oslo onsdag morgen.

Pågripelsen av NRK-journalister i Qatar er uakseptabel , svarte Norges statsminister Jonas Kar Store. ” Pressefrihet er viktig for et fungerende demokrati “, skrev han på Twitter, i håp om at det ville bli understreket Viktigheten av Nobels fredspris Dette året ble presentert for to forkjempere for informasjonsfrihet, Maria Ressa fra Filippinene og Dmitrij Mouratov fra Russland.

I Qatar sa tjenestemenn på sin side at to journalister var siktet for uautoriserte inngrep i privat eiendom. ” I Qatar fikk filmteam skyte hvor som helst. Før de ankom fikk de alle skytetillatelsene de hadde søkt om og tilbød seg å møte med høytstående myndighetspersoner og tredjeparter. sa hun i en uttalelse. ” Disse frihetene vant imidlertid ikke fremfor anvendelsen av offentlig rett, som gruppen bevisst og bevisst brøt. , bemerket de.

De viktigste nordiske landene

Allerede viktig da fotball-VM ble presentert for Qatar, var de nordiske landene i forkant av internasjonalt press rettet mot å forbedre arbeidsforholdene til migrantarbeidere i USA. NGO-rapporter anklager Qatar for å utnytte utenlandske arbeidere, spesielt ved å bygge stadioner for neste verdensmesterskap. Den avviser denne kritikken på det sterkeste, og insisterer på at landet har reformert sin arbeidslov og innført minstelønn.

READ  Storbritannia signerer handelsavtale med Norge, Island og Liechtenstein - EURACTIV.com

Les mer: Qatar: Utenlandske arbeideres elendighet har blitt glemt av skaperne av verdensmesterskapet i 2022

Ideen om å boikotte fotball-VM eksploderte i Norden, men en folkeavstemning i Norges Fotballforbund avviste tilbudet i juni. På tredjeplass i gruppe G bak Nederland og Tyrkia vant ikke Norge sin kvalifiseringskamp i finalen.

(Med AFP)

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *