Urørt Norge i Antholz-Anterselva stafett

Etter påfølgende løp i Kontiolahti (Finland), Hochfilzen (Østerrike) og Ruhpolding (Tyskland), ble søndagens trening i Antholz-Anterselva (Italia) dominert det franske laget og Tyskland.

Med Johannes Boe, Sturla Holm Lockreedt og Wedley Christiansen – de tre beste på den samlede verdenscuprankingen – i startelleveren, hadde Norge liten grunn til å skjelve. Til slutt var det bare Antonin Guiconaud, i Canes for første gang, som satte Blues foran (bytte med en 11″ ledelse).

Men bak fikk Tarjei Boe, og da spesielt Johannes, nordmennene tilbake til sine vinnerveier, spesielt for den yngste av Boe-brødrene med stående skudd på 18» og enda mer imponerende fart på ski.

Nordmenn er de mest elskede i verden

Bak ham skjøt Emilion Jacqueline fort, men franskmannen hadde ikke de samme beina, og gapet lukket seg da Boe ga en 30» ledelse til Christiansen. Den andre la hakken ned, reiste seg og overlot smulene til Quentin Fillon Maillet.

Endelig vant Norge (6 valg) sin fjerde stafett på rad denne sesongen foran Frankrike (59», 6 valg) og Tyskland (2’17»5, 11 valg og 1 strafferunde). Favoritt for arrangementet ved neste verdensmesterskap i Oberhof (Tyskland, 8.-19. februar).

READ  Verdens største elektriske båt lanseres i Norge

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *