US Navy bygger flyplassinfrastruktur i Nord-Norge for å møte den russiske ubåtens tilstedeværelse

“Denne avtalen vil styrke NATOs potensial for å beskytte USA og Norge,” sa forsvarsminister Frank Buckeye-Jensen i et telefonintervju med Parents Observer.

Den nye avtalen utvider åpningen for militært samarbeid i Atlanterhavet ytterligere. På Yvonne lufthavn innenfor polarsirkelen vil ny infrastruktur bygges og bygges av USA, med sikte på å betjene USA og andre NATOs maritime patruljefly som opererer i det strategisk viktige Norskehavet.

De siste årene har russiske nordlige marinebåter utvidet og utvidet patruljeområder utenfor nordkysten av Norge. De nye, forbedrede, roligere delene av Yasen-klassen, sammen med missilene, angriper også og forårsaker bekymring for USA og dets NATO-allierte.

Det kreves ferdigheter i underjakt for å overvåke ubåter. Med den første leveransen forventet i 2022, vil Norge motta fem nye P-8A Poseidon Marine patruljefly som for tiden er under bygging av Boeing.

Imidlertid vokser den russiske marinen med atomubåter betydelig. For tiden er 15 undergrupper klare på forskjellige stadier i Chevrolet-verftet i Severdwins.

“Økt russisk datterselskapsaktivitet krever flere overvåkingskapasiteter fra vår side,” sa forsvarsminister Bake-Jensen.

“Den nye avtalen vil dekke eksisterende norsk-amerikanske samarbeid,” sa han.

Reklame

Med tittelen Sub-Security Cooperation Agreement (SDCA), åpner denne avtalen bruk av eksklusive territorier for felles amerikanske og norske formål. Amerikanske søknader innen disse områdene vil finne sted med full respekt for norsk suverenitet, lov og internasjonal lov.

Fire steder i Norge er nevnt i avtalen; De tre flyplassene er Riggs, Sola og Evinas, Ramchand Naval Station. Riggs og Sola flyplasser ligger i Sør-Norge, begge mellom Norwich og Horstadt i Nord-Norge.

Forsvarsministeren sa at en hangar for den USA-opererte P-8 Poseidon var et eksempel på hva som kunne bygges sammen med norske hangarer. I tillegg skal det bygges drivstoffforsyningssystemer på Ramsund, en marinebase seks kilometer fra flyplassen.

READ  Annie Through War Energy kunngjør New Oil Discovery Offshore Norway

Foreldreviser / Google Map

Buckeye-Jensen gjorde det klart at avtalen ikke ville åpne for noen permanente amerikanske baser i Norge.

“USA respekterer Norges grunnleggende politikk og vil ikke tillate utenlandske militærbaser,” sa Frank Bucke-Jensen.

Er ikke dette et grep for å øke den allerede negative sikkerhetstrenden i Nord?

“Denne avtalen øker ikke spenningen med Russland,” sa ministeren.

“Det ble ganske enkelt vår oppmerksomhet da. Denne avtalen letter samarbeidet mellom Norge og USA. ”

I detalj sa Buckeye-Jensen at Norge alltid har hatt et tett og godt samarbeid med USA og andre NATO-medlemmer.

“Norges forsvar inkluderer tre nøkkelkomponenter: nasjonal sikkerhetsevne, felles sikkerhet gjennom NATO og bilaterale styrkingsprogrammer. Den nåværende utviklingen av forsvarssamarbeid med USA fullfører vår egen innsats for å styrke de norske forsvarets kapasitet,” sa minister Frank Bucke. -Jensen.

Avtaleteksten understreker at det ikke kan være atomvåpen som lander på marinefartøyer som anløper havner til Norge eller på flyplasser i landet.

EN Norsk versjon av avtalen Skrevet på Government Portal.

Utenriksminister Ene Eriksen Seride fortalte på en pressekonferanse i Oslo at avtalen ville styrke Norges sikkerhet. “USA kan trene bedre med norske styrker,” sa ministeren.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *