USA bøter Boeing $ 2,5 milliarder dollar for falske 737 Max-krasj | Virksomhet

Boeing Det amerikanske justisdepartementet har bøtelagt 2,5 milliarder dollar for svindel og sammensvergelse i forbindelse med to fatale krasj med 737 Max.

Boeings ansatte valgte «profittstien ved å skjule vesentlig informasjon» fra Federal Aviation Administration (FAA), skrev David Burns, advokat ved Criminal Division of the US Supreme Aviation Regulatory and Criminal Division.

Burns sa at selskapet er «engasjert i et forsøk på å dekke over skuffelsen.»

Max landet over hele verden i mars 2019, etter en ulykke som drepte 346 mennesker i Indonesia og Etiopia. Mars 2020 Kongress Rettsaken kom til at Boeing fremmet en «skjult kultur» og var «veldig inhabil» i å føre tilsyn med Maxs utvikling. Under en opphetet kongresshøring i oktober 2019 beskyldte senator Richard Blument Boeing for å selge. “Flygende kister” Som et resultat av beslutningen om å skjule problemer med piloter fra piloter.

«De tragiske krasjene med Lion Air Flight 610 og Ethiopian Airlines Flight 302 avslørte den falske og villedende oppførselen til ansatte fra en av verdens ledende kommersielle flyprodusenter,» sa Burns.

To av Boeings tekniske piloter har innrømmet å ha jukset kontrollere over sikkerheten til Maxs MCAS-blokkeringsprogramvare, som har vært involvert i to krasj. I begge tilfeller var det ingen gjenoppretting av kontrollen av flyet kort tid etter start.

Forliket inkluderer 2,2 milliarder dollar i bøter og 243 millioner dollar i bøter for familiene til mennesker drept i to Max-ulykker.

I en uttalelse anklaget Boeing sine tidligere ansatte på nytt.

«Avtalen rapporterte ikke oppførselen til de to tidligere Boeing-ansatte og FAA Aviation Assessment Panel (AEG).

Boeings styreleder og administrerende direktør David Calhoun sa: «Jeg tror fast på at det å gå inn i denne resolusjonen er det rette for oss å gjøre – det er et skritt mot å erkjenne hvordan vi har senket våre verdier og forventninger.

READ  Liz Cheney sier at flere lovgivere ville ha stemt for å skylde Trump, men 'frykt for deres liv'

«Denne resolusjonen er en viktig påminnelse om hvor viktig vår åpenhetsplikt overfor regulatorer er, og hvilke konsekvenser selskapet kan få hvis noen av oss mister forventningene.»

Boeing har nå adressert bekymringer om Max og flyet Tilbake til tjenesten I USA i desember.

Advokater for familiene som mistet livet i Ethiopian Airlines-krasjen avviste forliket og sa at de ville fortsette å tiltale Boeing.

«Anklagene i utsatt søksmål er bare toppen av isfjellet for Boeings forseelser – et selskap som betaler milliarder av dollar for å unngå straffansvar når det gjelder å steine ​​familier til døde i retten.» Vi planlegger å saksøke for å sikre at vi får den rettferdigheten vi fortjener, ”sa Clifford Law Office i en uttalelse.

737 Max «burde ikke ha kommet tilbake til tjeneste før den har gjennomgått gjennomsiktige og uavhengige sikkerhetsgjennomgang før alle feil på flyet er blitt rettet – dette har ikke skjedd hittil,» sa de.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *