USA, Japan, Sør-Korea lover samarbeid i forbindelse med Nord-Korea | Nord-Korea

USA, Japan og Sør-Korea Løfter «integrert trepartssamarbeid» for Nord-Koreas atomprogram.

Jake Sullivan, nasjonal sikkerhetsrådgiver for president Joe Biden, hadde et sjeldent ansikt til ansikt-møte med sine kolleger fra Sør-Korea og Japan, Suh Hoon og Shigeru Kidamura, ved US Naval Academy i Annapolis, Maryland.

De sa i en felles uttalelse at de «delte bekymringene sine for Nord-Koreas kjernefysiske og ballistiske rakettprogrammer» og var enige om at de var «tvunget til å gjennomføre FNs sikkerhetsråds resolusjoner som involverte det internasjonale samfunnet.» Nord-Korea, Styrker barrierer på den koreanske halvøya og forhindrer samarbeid om å opprettholde fred og stabilitet. ”

Sikkerhetsansvarlige diskuterte også Govt-19 og kampene mot klimaendringene og måter å gjenopprette demokrati i Myanmar på, når de adresserte andre viktige prioriteringer for Biden.

Møtet kom da Biden-administrasjonens gjennomgang av hvordan de skulle håndtere Nord-Korea var i siste fase, etter privat diplomati med Donald Trumps sterke mann Kim Jong-un.

Han holdt tre møter med tidligere president Kim, som Trump sa at han «ble forelsket» i en diplomatisk tale som lette på spenningen, men ikke førte til en permanent avtale.

Biden er skarp Kritiserte Trumps møter, Sa han rettferdiggjorde en av verdens mest hensynsløse ledere, men sa også at han var åpen for diplomati.

Det er allment forventet at Biden-ledere vil støtte gjenopptakelse av samtaler på lavere nivå i stedet for toppnivåer på høyt nivå.

Biden har også advart Nord-Korea om konsekvensene av å bryte FNs sikkerhetsrådsvedtak etter at Pyongyang nylig testet det amerikanske tjenestemenn regjerte som ballistiske raketter.

En amerikansk tjenestemann sier at Sullivan er i samtaler med Japan og Sør-Korea på grunn av en global mangel på halvledere ettersom forsyningskjeder forstyrres av Kovit-19-epidemien.

Mangelen på halvledere har tvunget noen bilprodusenter til å kutte produksjonen, og de ser ut til å spre seg til et bredere spekter av elektronikk.

Annapolis snakker med Biden-administrasjonen mellom epidemien og Sullivans første trio av sittende refererer til sjeldent personediplomati.

READ  Myanmar husker den britiske ambassadøren som uttalte seg mot plottet Myanmar

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *