USA kutter tollsatsene på fem land i Europa

Torsdag kunngjorde USA det endelige frafallet av toll på Østerrike, Spania, Frankrike, Italia og Storbritannia. annonsert i 2020 Som gjengjeldelse for de nasjonale skattene som ble pålagt de amerikanske digitale gigantene.

Disse tollsatsene, spesielt på fransk kosmetikk og lærvarer, ble faktisk aldri implementert, og Washington suspenderte dem ved flere anledninger.

Det amerikanske finansdepartementet sa i en uttalelse at oppgivelsen av disse represaliene følger den nylige avtalen som ble oppnådd i Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling om å reformere global beskatning for multinasjonale selskaper.

Denne reformen inkluderer på den ene siden skattlegging av digitale giganter, og på den andre siden en global minimumsskatt for å unngå skatteoptimalisering.

Gruppen på tjue kunngjorde i forrige uke at de “To nye pilarer skal være operative innen utgangen av 2023“selv i”tidlig i 2024“.


►►► Les også: DeEU oppfordrer Washington til å heve tollsatsene «umiddelbart» i frykt for gjengjeldelse


Innen da vil amerikanske forkjempere for digitale tjenester som Google, Apple, Facebook eller Amazon, bedre kjent under forkortelsen Gafa, betale skatt fra Østerrike, Spania, Frankrike, Italia og Storbritannia.

Treasury forklarte at inntekter fra disse nasjonale skattene vil bli lagt til disse selskapene når globale skatter er effektive.

Han la til at Washington til gjengjeld ikke ville innføre toll på et stort antall varer fra disse landene.

READ  De siste endringene i reisesystemet ser sju land lagt til den grønne listen

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *