USA og Iran fører indirekte samtaler om atomavtale Iran kjernefysisk avtale

Iran og USA vil holde indirekte samtaler i Wien på tirsdag med sikte på å bringe de to landene tilbake til fullstendig vilkår med Washingtons atomavtale i 2015. Forlatt for tre år siden.

Iran har svart på Washingtons tilbaketrekning fra grensene for en avtale om sitt atomprogram i 2018 og gjenopptakelsen av sanksjoner som har lammet økonomien.

Teheran har gjentatte ganger benektet “direkte og indirekte samtaler” med sin mangeårige motstander, og sa at Washington forventer at indirekte samtaler med Iran mandag vil være vanskelige. Både Teheran og Washington forutsa ingen innledende forbedringer.

En vestlig ambassadør fortalte Reuters fredag ​​at en diplomatisk tilnærming til romskip ville bli fulgt i Wien.

“Det de andre partene i avtalen gjør er deres virksomhet. Hvor og hvordan de forhandler med USA er deres. Den iranske delegasjonen vil ikke forhandle med den amerikanske delegasjonen i Wien på noe nivå,” sa talsmann for utenriksdepartementet Saeed Gaddafi til iranske medier. .

En iransk tjenestemann sa til Reuters: “Vår agenda under møtet la til ny skepsis til utsiktene for fremgang tirsdag. [in Vienna] Det ville være å oppheve alle amerikanske sanksjoner mot Iran … Som vår øverste leder gjentatte ganger har sagt, vil ikke Teheran akseptere noe mindre enn det. ”

Ayatollah Ali Khamenei, den siste statsoverhode i alle statlige anliggender, motsatte seg gradvis lindring av eventuelle sanksjoner.

Administrasjonen til president Joe Biden ønsker å fornye avtalen, men har sagt at den trenger forhandlinger. Teheran har utelukket å delta i samtaler med Washington om gjenopptakelse av avtalen fra begge sider.

“Iran vil gjenoppta sin atomaktivitet først etter at alle amerikanske sanksjoner mot Iran er opphevet. Etter bekreftelse vil det ta noen timer for Iran å raskt gjenoppta sine atomaktiviteter,” sa tjenestemannen.

READ  Frykt for tredje verdenskrig: Israel tar igjen med mineangrep på iransk skip - Ship in flames | Verden | Nyheter

Det amerikanske utenriksdepartementet har sagt at fokuset i Wien-samtalene vil være på de nukleare tiltakene Iran må ta for å overholde atomavtalen.

I henhold til 2015-avtalen, Opphevelse av sanksjoner mot USA og Teheran i bytte mot sanksjoner mot dets atomprogram for å gjøre det vanskeligere å utvikle et atomvåpen – en ambisjon Teheran benekter.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *