USA oppfordrer Ukraina til å forhandle med Russland

USAs felles stabssjefer Mark Milley insisterte onsdag på at USAs støtte ikke hadde avtatt, men sa at Kiev var i en god posisjon til å starte samtaler fordi soldatene var i stand til å stå opp mot Russland.

Han sa at russerne nå styrker grepet om 20 % av ukrainsk territorium og at frontlinjene fra byen Karviv til Kherson stabiliseres.

«Sannsynligheten for en ukrainsk militær seier inkluderer utvisning av russerne fra hele Ukraina. […] «På Krim er det lite sannsynlig at det skjer snart, militært sett,» sa han.

«Politisk kan det være en politisk løsning der russerne drar, det er mulig,» la Milley til.

Ikke noe press fra USA

Det hvite hus gjentok fredag ​​at bare Ukrainas president Volodymyr Zelensky er i posisjon til å godkjenne åpningen av samtaler mellom Ukraina og Russland.

«Vi har også sagt at det er opp til president Zelensky å si når han vil være klar for forhandlinger og i hvilken form,» sa det nasjonale sikkerhetsrådets talsmann John Kirby til journalister.

«Ingen i Amerika oppmuntrer, oppfordrer eller skyver ham til forhandlingsbordet,» sa han.

Men tidligere denne måneden sa Volodymyr Zelensky at han ikke lenger krever Vladimir Putins avgang for å starte forhandlinger, en endring som kom etter press fra Det hvite hus.

Et eksempel på første verdenskrig<p>Ukrainske hærstridsvogner på vei til Kherson (Ukraina) 18. november 2022</p>
<p>» width=»768″ height=»508″ fetchpriority=»auto» src=»data:image/png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAAAAMAAAACCAYAAACddGYaAAAAC0lEQVQI12NgwAUAABoAASRETuUAAAAASUVORK5CYII=» srcset=»https://www.dhnet.be/resizer/GJsZoW8HNX6ZY6eBMQtXMKkDY_4=/768×508/ filters:focal(379×259:389×249)/cloudfront-eu-central-1.images.arcpublishing.com/ipmgroup/V43P72K735C6RIMUCMQUZ4ZLZI.jpg 768w» data-sizes=»auto» data-optimumx=»1″/</p></div>
</div>
</figure>
</div>
<p class=USAs støtte til Ukraina er fortsatt sterk. Denne uken ba Det hvite hus kongressen om å frigjøre ytterligere 38 milliarder dollar for å støtte Kiev.

READ  «Krigsforbrytelser» mot russiske fanger i Ukraina? "Hvis bevist, bør fakta som dette straffes"

Men samtidig motsatte ikke den utøvende makten oppfatningen til general Mark Milley, som sa i New York forrige uke at 100 000 mennesker ble drept og såret på slagmarken i Ukraina – et tall nær det russiske militærets anslag – og 40 000 sivile.

Hvis Ukraina fortsetter å kjempe for å gjenopprette grensene før 2014, vil Mr. Millie foreslo mer.

Han sammenlignet situasjonen med første verdenskrig, da begge sider ble låst i en konflikt som krevde en million liv mellom august og desember 1914, med en fast front og nektet å holde fredssamtaler. Fire år senere, på slutten av 1918, ble 20 millioner mennesker sørget.

Så når det er en mulighet til å forhandle, når fred er oppnådd, grip den, sa han.

En diplomatisk måte<p>Sivile under matutdeling i Kherson (Ukraina) 19. november 2022</p>
<p>» width=»768″ height=»512″ fetchpriority=»auto» src=»data:image/png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAAAAMAAAACCAYAAACddGYaAAAAC0lEQVQI12NgwAUAABoAASRETuUAAAAASUVORK5CYII=» srcset=»https://www.dhnet.be/resizer/RoQTwBREyGpxAhGNxJdVC5GU6z0=/768×512/ filters:focal(379×261:389×251)/cloudfront-eu-central-1.images.arcpublishing.com/ipmgroup/3JTD2ZAXJFCGLJQX4ES5FRH37A.jpg 768w» data-sizes=»auto» data-optimumx=»1″/></p></div>
</div>
</figure>
</div>
<p class=Millis kommentarer reiste frykt for at USA kanskje vil revurdere Kievs mål om å gjenerobre alt russisk-okkupert land, inkludert Krim og Donbass, som Ukraina mistet kontrollen over i 2014.

Charles Kupson, professor ved Georgetown University, sa at Biden-administrasjonen prøvde å sørge for at døren var åpen for forhandlinger, og at Mr Milley allerede var «litt fremtidsrettet».

«Jeg tror ikke det er for tidlig. Jeg synes det er forsvarlig. Russere og ukrainere bør ha muligheten til å ha en diplomatisk kanal,» sa han.

Dette er et signal til Volodymyr Zelensky, hvis uttalelser tester tålmodigheten til noen allierte.

«Zelensky, forståelig nok, blir litt opphetet og sier ting som allierte ikke liker,» sier Kupson.

READ  "Du trenger det ikke lenger, du kommer til å dø"

Han legger til at Det hvite hus prøver å avverge ethvert press fra europeiske allierte for å avslutte krigen før Kiev er klar.

«Biden-administrasjonen ønsker å gå sakte for å sikre at den transatlantiske konsensus forblir sterk.»

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *