USA planlegger å innføre nye russiske sanksjoner og avvise tjenestemenn i forbindelse med nye Solarwinds-hackingangrep | U.S. nyheter

USA forventes å kunngjøre nye sanksjoner mot Russland fra i dag på grunn av påstått hacking av statseide foretak og påstått valginnblanding.

Tretti selskaper skal plasseres på svartelisten, og rundt ti russiske tjenestemenn vil bli utvist som en del av operasjonen, sa tjenestemenn som snakket anonymt med nyhetsbyråene AB og Reuters.

Dette er noe gjengjeldelse Solarwinds hackingangrep i fjorDet infiserte den populære amerikanskproduserte programvaren med en useriøs kode og ga tilgang til minst ni offentlige etater og tusenvis av selskaper.

Bilde:
Presidentene Biden og Putin møttes i mars 2011 – men noe slikt er nå utenkelig.

Amerikanske tjenestemenn tror Russland Bruddet lå bak, ble identifisert i desember, og tjenestemenn vurderer fremdeles hvilken informasjon som kan ha blitt kompromittert.

Microsofts president Brad Smith kalte det “det største og mest sofistikerte angrepet verden noensinne har sett.”

Russlands påståtte hacking av fjorårets presidentvalg i USA sies å være nok en drivkraft for sanksjoner.

En amerikansk etterretningsrapport i forrige måned kan ha utløst et mislykket forsøk på å holde Russlands president Vladimir Putin ved makten.

Det hvite hus og utenriksdepartementet har ennå ikke offisielt snakket om de forventede sanksjonene, men president Joe Biden har ikke skjult sine følelser for president Putin.

Den russiske opposisjonslederen Alexei Navalny er anlagt til å anke mot en tidligere rettsavgjørelse som omgjorde hans betingede fengsel.
Bilde:
Los Angeles ble også gitt tillatelse til Russland i behandlingen av Alexei Navalny

I forrige måned innrømmet han i et TV-intervju Mr Putin er en “morder” Spenningen øker når russiske tropper øker i Ukraina og Krim, og halvøya ble avskåret fra Ukraina i 2014.

Kreml angrep det som ble kalt “fiendtlighet og uforutsigbarhet for amerikanske handlinger” i forrige uke, og sa talsmann Dmitry Peskov “må være forberedt på det verste.”

READ  Forventer at pave Frans skal forbli pave til han dør Pave Francis

Det er ikke klart hva nye grep kan oppnå fordi det ser ut til at tidligere trekk ikke er avskrekkende.

:: Abonner på Gray Zone Podcast Apple Podcasts, Spotify, Høyttaler

I forrige måned ble syv russiske tjenestemenn og rundt et dusin statlige etater ryddet i forbindelse med et nerveagentangrep på den russiske opposisjonslederen Alexei Navalny og hans påfølgende fengsel.

President Barack Obama utviste også ambassadører i 2016 og reagerte på flere hackingsanklager i valget til året, mens Trump tok lignende tiltak i 2018 på grunn av forgiftning av en tidligere russisk spion i Salisbury.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *