USA: Trumps selvangivelser kan bli overført til kongressen

USAs høyesterett godkjente tirsdag overføringen av Donald Trumps selvangivelser til kongressen, og avviste den tidligere republikanske presidentens endelige anke.

Lesetid: 2 minutter

UEn Representantenes hus-komité i hendene på demokratene har i tre år frem til januar søkt om dokumenter milliardæren sendte til skattemyndigheter mellom 2015 og 2020.

Men i motsetning til alle leietakere i Det hvite hus siden 1970-tallet, har Donald Trump alltid nektet å frigi selvangivelsen, og han har kjempet hardt i domstolene for å blokkere krav fra Kongressen.

Etter flere episoder ga en føderal ankedomstol skattemyndigheter tillatelse til å sende dokumentene til en huskomité i slutten av oktober. Eiendomsmogulen sendte inn en hasteanke til USAs høyesterett for å blokkere overføringen.

1. november suspenderte han utvekslingen av dokumenter mens han ventet på at elementer skulle avgjøre fordelene.


Les mer
USA: Trump har vært tilbaketrukket siden han kunngjorde sitt kandidatur til presidentvalget i 2024

Etter å ha mottatt argumenter fra begge sider, avviste han Donald Trumps forespørsel tirsdag. I tråd med dens praksis, forklarer den ikke motivasjonene.

Selv om det har blitt dypt endret av den tidligere presidenten, har høyesterett gjort flere tilbakeslag i saken og spesifikt godkjent overføringen av økonomiske dokumenter i 2020 til en New York-dommer som hører hans saker.

Donald Trumps mangel på åpenhet, som gjør rikdommen hans til et kampanjeargument, har ført til årelange spekulasjoner om omfanget av formuen hans eller interessekonflikter.

Kommisjonen, som ba om at disse selvangivelsene skulle formulere etiske regler i presidentenes anliggender, bør ikke offentliggjøre dem. I januar vil republikanerne ta tilbake kontrollen og muligens droppe jobben.

READ  Valgresultater: Trump sier at han vil 'kjempe som helvete' for å beholde presidentskapet

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *