USA undergraver tilliten til Boris Johnsons raske handelsavtale etter brexit ved å kunngjøre “gjennomgang” av samtaler

Valget av Joe Biden som handelsambassadør har satt en brems på forhandlingene, noe som peker på mange “forbedringer” siden starten av 2018 og prioritering av å beseire Govt-19-trusselen.

“I lys av all denne utviklingen har det vært behov for å revurdere diskusjonene og forhandlingene så langt,” sa Katherine Tai under konfirmasjonshøringen.

En avtale med Washington legger ny vekt på tilhengere av Brexit og deres påstander om et nytt ‘globalt Storbritannia’, selv om handelseksperter anser det som en veldig liten økonomisk gevinst.

I løpet av de siste dagene av Donald Trumps periode, falt Storbritannia ensidig tariffer mot USA på grunn av subsidier til luftfartsselskaper i et forsøk på å olje hjulene før Biden tiltrådte.

Trump-administrasjonen har skissert intensjonene om en handelsavtale i 2018. Toy bemerket: “Det var nesten to og et halvt år siden.”

Siden den gang har Storbritannia signert “to avtaler” med EU, Brexit-uttaksavtalen og handelsaftalen julaften.

“Det er viktig for meg å gjennomgå målene i lys av alle endringene som har skjedd de siste to og et halvt årene, og å gjennomgå fremdriften i samtalene som har funnet sted så langt,” sa Toy.

Han la til: “Vi går alle gjennom en smittsom virkelighet fra fortiden – vi er fortsatt midt i den og jobber for å komme oss ut av den.”

Under høringen brøt han Trumps separate tilnærming til å bekjempe Kinas aggressive handelspolitikk ved å love å samarbeide med allierte for Senatets finanskomité.

Panelet sa at han vil prioritere “å gjenoppbygge våre internasjonale allianser og partnerskap og å engasjere seg med internasjonale organisasjoner” for å presentere Beijing for en “samlet front”.

Men Toy stilte to politisk viktige spørsmål om Trumps toll på importert stål og aluminium ville bli droppet, eller om den forlatte handelsavtalen mellom Asia og Stillehavet ville bli gjenopplivet.

Mr Biden, som kolliderte med Downing Street på grunn av et lovforslag som truet med brudd på internasjonal lovgivning om Nord-Irland, ble allerede ansett som lite sannsynlig å fremskynde den britiske handelsavtalen.

Delaware, en av de største fjærkreprodusentene i USA, er hans hjemstat – et annet hinder for Storbritannias nye motvilje mot å gi innrømmelser til landbruket.

Nick Clegg insisterte en gang på at demokratene sa til ham: “Vi vil ikke signere noe som Delawares fjærkrebønder ikke vil ha.”

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *