USAs president Donald Trump sprer den «syke» Obama-ideologien

Den skremte terroristlederen Osama bin Laden lever nye angrep på USA. Barack Obama, Joe Biden og Hillary Clinton planla drapet på Al Qaida-lederen og henrettet i stedet amerikanske spesialstyrker.

Det er essensen av den ville konspirasjonsteorien som USAs president Donald Trump delte med sine 87,2 millioner tilhengere. På Twitter onsdag.

Nyheten møter fratredelsen fra norsk-amerikanske eksperter.

– Det var helt sykt. Dessuten lytter seniorforsker Swine Melby til retorikken.

– Den amerikanske eksperten Hilmar Melde sier at jeg ikke lenger har råd til å undervurdere Trumps dumhet.

Teorier: Dette bildet ble tatt i situasjonsrommet i Det hvite hus 1. mai 2011 i Abbottabad, Pakistan, dagen for den amerikanske spesialstyrkeoperasjonen mot Al Qaida-leder Osama bin Laden. Foto: Reuters / NDP
Se også

Er trist og sliten

Melby har brukt tiår på å undersøke USAs politikk, spesielt utenriks- og sikkerhetspolitikk. Han beskriver årets valgkamp som «tragisk» og «sliten».

– Jeg har aldri vært i min tid, det starter om noen år, jeg var nær å se noe slikt. Du slipper hendene dine … ja, Melby sier at han gikk.

Han legger til:

– Å overvinne dette gir en noe man ikke skal gjøre, og det gir ufortjent verdighet. Dette er så trist, det er helt latterlig.

Adgang: Barack Obama, president Donald Trumps forgjenger, oppfordrer amerikanere til å avgi valg tidlig, og advarer om at Trump-administrasjonen jobber for å forhindre at folk stemmer. Video: TheShadeRoom
Se også

– Bruker kontoret til å trolle

Melde, en amerikansk ekspert og forsker ved Norse Research Center, deler Melbys synspunkt, og mener dette eksemplet «går i hjertet av en av Trumps viktigste kritikk.»

– Han bruker kontoret til å være en politisk kommentator fremfor å styre landet, og det er han fornøyd med, sier Mgelde.

Han mener Trump er president i moderne tid som er veldig likegyldig til «om det han sier er sant eller nøyaktig.»

– Hvorfor sprer Trump slike teorier?

– Fordi han er en provokatør. Det virker lenge at han vil ha plattformen som presidenten vil gi ham, men ikke dens virkelige oppdrag, svarer Emgelde.

– Tror han på prinsipper?

– Hvis han mener dette er det dårlig, tror han ikke på det, men gjenoppretter det. USAs president oppfordrer til bruk av feilinformasjon, og undergraver derved det amerikanske demokratiet.

Ikke venner: USAs president Donald Trump mener at hans forgjenger Barack Obama står bak den største forbrytelsen i amerikansk politisk historie. Foto: REUTERS / Carlos Barria / Filbilde. Video: Abby
Se også

Hva er QAnon?

QAnon-bevegelsen står bak konspirasjonsteorien som Trump delte onsdag. Den samme bevegelsen ligger bak flere konspirasjonsteorier, men med en mer kompleks og spiral-vill nøkkelteori:

Mange ledende demokrater, inkludert Biden, Obama og Clinton, har underjordiske gruver der barn har blitt utsatt for seksuelt overgrep, og de har sammen med «venstreorienterte» kjendiser og kulturpersoner vært involvert i satanisk og seksuell utnyttelse av barn som vil styre USA. Verden.

Det er uklart hvordan den ene forholder seg til den andre, men løsningen, ifølge QAnon-bevegelsen, er ingen ringere enn USAs president Donald Trump.

Amerikansk ekspert Mgelde mener politikk ser en trend i USA.

– Retorikken og metodene til høyreekstreme er nå ført inn i mainstream av amerikansk politisk politikk. Vi ser det med kongresskandidat Marjorie Taylor Green i staten Georgia, som sier at hun snart vil bli valgt til kongressen.

Grenene er deaktivert Den amerikanske pressen kalte ham «QAnon-kandidaten.», Fordi hun Tilhenger av QAnon-bevegelsen.

Storm: Etter at disse bildene av den amerikanske legen ble virale, var det mange konspirasjonsteorier på sosiale medier om Anthony Fossie. Foto: AFP
Se også

Obama startet teorien

Det er ikke nytt at Trump sprer konspirasjonsteorier. Han var en av menneskene bak den såkalte «Brotherhood» konspirasjonsteorien om at den tidligere amerikanske presidenten Barack Obama ikke ble født i USA.

For å bli president i USA, må man ikke bare være en amerikansk statsborger, men også være født i USA.

På slutten av sin egen valgkamp i 2016 forsvarte han dette prinsippet i mange år.

«President Barack Obama ble født i USA. Punkt».

– Trump er omgitt av en miljøorganisasjon som heter Pro-Confirmation. Med andre ord, blodfans og giganter på nettet i personlige kulter og i hjørnene på internett heier ham på å gi ham trygghet. Republikanske kolleger rister på hodet av frustrasjon over alt dette, sier Mgelde.

Selv om dette er populært blant Trump-tilhengere, mener den amerikanske eksperten at det gjør vondt også for ham.

– Alt dette har reelle negative konsekvenser for Trump. Dette reduserer hans evne til å danne politiske allianser for å gjøre ting i Washington D.C.

READ  Norway Corona-studie: - Sverige mistet 43 073 år av livet

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *