USAs tidligere president Jimmy Carter skal ha bedt Joe Biden om å holde sin lovtale

I flere uker har USAs tidligere president Jimmy Carter, 98, mottatt «lindrende behandling» hjemme.

Etter en rekke korte sykehusopphold bestemte den tidligere amerikanske presidenten seg nylig for å tilbringe resten av tiden hjemme med familien og motta lindrende behandling i stedet for ytterligere medisinsk intervensjon.

Jimmy Carter er den eldste overlevende amerikanske presidenten. Ifølge flere amerikanske medier skal USAs 39. president ha bedt Joe Biden om å holde sin lovtale. Den nåværende presidenten talte ved en demokratisk pengeinnsamling i California. «Jeg tilbrakte tid med Jimmy Carter, og det tok ham til slutt. Men de (leger) fant en måte å holde ham i live lenger enn forventet,» la han til.

Arkitekten bak Camp David-avtalen som førte til undertegningen av de israelsk-egyptiske fredsavtalene i mars 1979, han ble sterkt kritisert av Det demokratiske partiet i hjemlandet da han tok amerikanske gisler i Iran i 1979-80. Etter å ha forlatt Det hvite hus, grunnla han Carter Center i 1982 for å fremme utvikling, helse og konfliktløsning rundt om i verden.

I 2002 ble han tildelt den prestisjetunge Nobels fredspris, spesielt «for hans tiår med utrettelige innsats for å finne fredelige løsninger på internasjonale konflikter».

READ  Vil Taliban fange Afghanistan? Her er det vi vet så langt

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *