Utenlandsreiser er ikke mulig i år – myGC.com.au

Selv om folk flest har blitt vaksinert mot koronaviruset, mener sjefen for Australias helseavdeling at det er lite sannsynlig at internasjonale grenser vil åpne igjen i år.

Brendan Murphy undervurderte muligheten for omfattende lettelse av grensekontrollene, noe som betyr at drømmer om internasjonale reiser er satt på vent i år.

Professor Murphy sa til ABC mandag: ”Jeg tror det ikke er noe svar.


Artikkelen fortsetter etter denne annonsen


«Selv om mange av oss har blitt vaksinert, vet vi ikke om det vil hindre at viruset sprer seg.»

I mellomtiden jakter australske myndigheter ytterligere detaljer etter Norges påstand om at et svært lite antall mennesker har dødd siden de mottok Pfizer-vaksinen.

Helseminister Greg Hunt sier at dette vil påvirke hvilke råd forvaltningen av terapeutiske produkter for Australias vaksinerulle tilbyr.

Hr. Hunt sier at det ikke er noen endring i Australias planlagte vaksinasjonsprogram på dette tidspunktet, som skal starte neste måned.

Regjeringen planlegger å distribuere Pfizer-vaksinen og den lokalt produserte AstraZeneca jab.

I en studie av mer enn 1200 mennesker av markedsforsker Roy Morgan, er tre fjerdedeler av australierne interessert i å bli vaksinert.

Innbyggere i vestlige Sydney har inngitt seks nye koronavirus-saker mot NSW.

Forberedelsene til Australian Open tennisturnering har blitt forstyrret etter at fem flere spillere testet positive for koronavirus.

Mer enn 70 spillere er sperret inne i hotellisolasjon, noe som betyr at de ikke vil kunne trene på to uker.

Ankomsten av internasjonale sportsstjerner etterlot også tusenvis av australiere strandet i utlandet og kunne ikke komme hjem.

Den føderale regjeringen har anskaffet 20 ekstra charterfly for å bringe flere australiere hjem før mars.

READ  WrestleMania 38: Vince McMahon i en kamp?

Men ettersom den globale epidemien forverres over hele Europa og USA, står regjeringen overfor oppfordringer om å øke hastigheten på innsatsen.

© AB 2021

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *