Utenriksminister Colin Powell under George W. Bush er død

Han var den første afroamerikaneren som hadde stillingen som forsvarssjef

Studietid: 2 minutter

LFamilien hans kunngjorde mandag at Colin Powell, en tidligere statssekretær under George W. Bush, har dødd i en alder av 84 år av «Govt-19» komplikasjoner. «Vi mistet en bemerkelsesverdig og kjærlig mann, far og bestefar og en stor amerikaner,» sa de i en uttalelse på sosiale medier, «han var fullstendig vaksinert.»

Colin Powell døde på Walter Reed Hospital, en forstad til Washington, DC, hvor amerikanske presidenter ofte får behandling. Den første afroamerikaneren som tjente som øverstkommanderende for de væpnede styrkene før han ble en ledende amerikansk diplomat under ledelse av George W. Bush. Powell var.Advokat for krigen i Irak, Mr. Powell holdt en lang tale for FNs sikkerhetsråd 5. februar 2003 om de påståtte masseødeleggelsesvåpenene (WMD) utført av Irak, argumenter som bidro til å rettferdiggjøre invasjonen av landet.

Senere innrømmet han at forestillingen var en «flekk» på ryktet hans: «Det er en flekk, fordi jeg gjorde denne presentasjonen for verden på vegne av USA, og den vil alltid være en del av den. Min plate.» Grew opp, der han studerte geografi.

Han begynte sin militære karriere i 1958. Han ble først deportert til Tyskland, og senere til John F. Kennedy. Sendt til Vietnam som Kennedys militære rådgiver.

READ  "Ellers ville jeg ha gått uten å nøle": Trump ville ha ønsket å blande seg med mengden på Capital Storm Day

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *