Utforsk Norges ville landskap

Jo høyere jeg klatrer Ulrikken på denne bratte stien med massive sitkagraner og furu, jo mer knyttet føler jeg meg til Bergen. For hvert brutale skritt kjenner jeg den høytidelige vidden av Bergens syv åser, fjordene, havet og de vakre trehusene med røde tak som reiser seg over tregrensen bak meg. Her foregår livet utendørs, ikke på et kontor; Det er en levende livsstil som har sine røtter i vikingtiden (eller kanskje er det sterk cola kaffe).

Etter mer enn en times vandring langs Ulrikseggen og to kilometer med høydestigning, nådde jeg ziplinen til Ulriken, 700 meter over havet med en fantastisk utsikt. Åpnet i juli 2017 og drevet av det lokale klesselskapet Norway Inside, tilbyr denne lite kjente attraksjonen alltid stor spenning uten folkemengdene. Flyr du 300 meter over Bergen, vil du fly over det spektakulære landskapet i denne «Porten til fjordene».

Mens du er der, kan du vurdere å gå den populære 19 kilometer lange Wieden-stien mellom Fløen og Ulrigan, eller ta en kort spasertur til Ski: Skraberen, hvor du kan ta en øl eller nyte en drink. by. Under den nye ledelsen av den talentfulle lokale kokken Anders Rødseth Isager, har denne miljøvennlige restauranten blitt et populært reisemål for sitt enestående panorama og sine fjellinspirerte retter som Fjellburger på lilla gammelt hvetebrød. Ulriken Double IPA fra 7 Fjell bryggeri i Bergen. Med avgang hvert syvende minutt fra mai til oktober tar Ulriken-taubanen deg forsiktig inn i byen.

Padle i Norges største fjord

For å se Norges største og dypeste fjord på nært hold, må du ta en naturskjønn og populær tre-timers togtur nordøst fra Bergen til Flåm, ta på deg våtdrakt og redningsvest og hengi deg til et forestående regnskyll. Et av landets vakreste landskap, Sognefjorden strekker seg mer enn 127 mil fra Atlanterhavet til den lille landsbyen Skjolden, og kan utforskes med rytmen til en havkajakk. En tre timer lang utflukt med Njord, «fjordens konge» som introduserte spor-fri-filosofien på Vestlandet på begynnelsen av 2000-tallet, med hjelp av California-innfødte Erwin Mejia, min guide på denne duskregnende vårsøndagen.

READ  Romania kan tredoble antallet av sine F-16-fly til Norge

Bortsett fra noen få båter som passerer, er Soknefjorden uhyggelig stille når vi dypper padlene i det kalde, salte vannet. Med cruise og båtturer som den mest populære måten å komme seg rundt på, befinner kajakkpadlere seg ofte i denne fascinerende kanalen, full av endeløse fossefall, ruvende klipper og kystvikinggraver. Mens han deler sin rike kunnskap om norsk kultur og historie, sier Mr. Mejia peker på disse hellige klippene der osp vokser naturlig, landet som hedrer arven til gamle norske sjømenn.

Selv om det er fristende å stadig åpne en tørrpose og ta kameraet ditt, har du mange muligheter til å ta bilder av fjordene under det fem timer lange nordcruise tilbake til Bergen. Hvis det noen gang har vært en tid for å koble fra teknologien og være i nåtiden i Norge, er dette det. Før du går ombord, stopp på Ægir BrewPub i Flåm for å smake på et “Viking Board” på fem håndverksøl.

Utforsk det indre av Norge

Ortnevik er en liten bygd på den sørlige bredden av Sognefjorden, to og en halv time nord for Bergen. Her er jeg ved siden av en stor tank full av kveite ved Chogn Aqua, verdens første bærekraftige landbaserte akvakulturfarm, og prater med Andre, en av de 35 beboerne. «Du kan se endringene i landsbyen på grunn av gården. Folk kommer tilbake, bygger hus, starter et nytt liv, sier Andre, som bygde et tregjerde rundt oppdrettsanlegget og husker for flere tiår siden da byen var yrende med 150 innbyggere. «Jeg er stolt over at denne gården har etablert seg i Ordnevik. Vi ønsker å hjelpe Sogn Aqua til å lykkes. Ellers forsvinner selve bygda.»

READ  Tour of Norway: Ethan Heider stråler på etappe 2, Remko Evenboel mister ledertrøya ... for et sekund

Utenfor de enorme åsene med beitende hester, røde låver og hvite hus, de snødekte fjellene – ingenting annet. For nordmenn er naturen noen ganger viktig. Likevel er det fristende å spørre hva lokalbefolkningen gjør for moro skyld. Når han ikke bygger kirker eller gjerder til vannbruk, skjærer motorsager eller spiller orgel, er det tidligere gårdbruker Andre, som er Stolscheimanns natur. «Ut pa der altri sur», sier denne kjøttfulle 75-åringen til meg med et stort smil. «Det skader aldri å gå ut på tur. Og så forteller Andre meg om dekretet om Allemansretten, eller «retten til å sykle», og jeg føler at jeg har fått en hellig nøkkel som få turister vet eksisterer.

I henhold til friluftsloven av 1957 kan alle fritt få tilgang til, utforske og campe på udyrket offentlig mark i Norge. Jeg landet i et av de mest spektakulære avsidesliggende turområdene og hadde et skikkelig allemannsretten-tilbud. Hvis du ikke vil slå opp telt, bør du vurdere Norsk Turistforening (eller TNT), som driver 550 hytter, samt mer enn 19 000 kilometer med merkede turstier og 6 500 kilometer med skiløyper. En av dem, 30-roms Solrenningen over en foss, ligger en åtte timers spasertur fra Ortnevik.

Hvis du planlegger hytte-til-hytte-turer, er det verdt å betale $86 DNT-kontingenten for å få rabatt på leieprisen. For eksempel på Solrenningen betaler medlemmer $32 per natt og ikke-medlemmer $46. Jan Arne Brekke, medgründer av Sogn Aqua, anbefaler å slappe av og bade i boblebadet på Chalet Brekke i Ortnevik før du begir deg ut i det norske innlandet.

Hidden Island Bike Tour nær Bergen

Norges kuperte landskap er alt en ivrig syklist kan drømme om, men først de siste årene har et varmende klima og spennende sykkeltiltak (som et nytt nettverk av milliard-dollar sykkelmotorveier) utløst en skikkelig sykkelboom.

READ  EU kaller Norge og Russland i Arctic Code

Med start fra Bergen eller Oslo er Rallarvegan-stien en av de mest populære turene. Den følger nesten 80 km med historiske Bergenpanen-jernbanelinjer gjennom fjorder, isbreer og blomsterfylte daler. På jakt etter litt ensomhet valgte jeg et sykkelparadis 30 minutter fra Bergen. Når jeg reiser med hybridsykkel på Norway Insights nye «Into the Fjords»-natttur, trenger jeg ikke dele veien med andre enn sauer. Stien begynner også å krysse Osterøybrua, som umiddelbart føles som en inngangsport til et tidløst sted. I total harmoni med landskapet i fjordene går jeg ned og opp på en hovedvei i 14 mil. Det er ingen biler, cruiseskip, fly eller cruise i den moderne verden. Etter syndfloden av rustikk sjarm, grønne høyland og skogduftende luft, innser jeg at ansiktet mitt gjør vondt av å smile.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *