Utkast til EU-forslag vil ekskludere Storbritannia, Israel og Sveits fra romforskning og kvanteforskning.

Akademikere og forskere fra Storbritannia, Israel, Sveits og andre land utenfor EU står overfor eksklusjon fra potensielt sensitive EU-forskningsprosjekter.

Utkast til forslag sendt i mars det vil ekskludere ikke-EU-land, så vel som ikke-EU-selskaper / institusjoner med virksomhet i EU-stater, fra visse Horizon-forskningsprosjekter i “interesse for autonomi og sikkerhet”.

For å få oppdaterte datasenternyheter, funksjoner og visninger, abonner på DCD-nyhetsbrevet

Ingen EU-kvanteforskning for tredjeland

De utkast til forslag vil se at ikke-EU-medlemmer blir ekskludert fra ulike Horizon-forskningsprosjekter, hovedsakelig innen kvante- og romberegning på grunn av det som rapporten kaller “eksepsjonelle og behørig begrunnede grunner for å utvikle uavhengige europeiske evner innen kvanteberegning.”

“For å oppnå de forventede resultatene og beskytte Unionens strategiske eiendeler, interesser, autonomi eller sikkerhet, er deltakelse begrenset til juridiske enheter etablert i medlemslandene, Norge, Island og Liechtenstein. Forslag som inkluderer enheter etablert i land utenfor dette omfanget, vil ikke være kvalifiserte, “heter det i utkastet. “Juridiske enheter etablert i et medlemsland eller i land tilknyttet Horizon Europe som direkte eller indirekte kontrolleres av tredjestater som ikke er tilknyttet Horizon Europe eller av juridiske enheter fra ikke-tilknyttede tredjestater, er ikke kvalifisert til å delta.”

Rapporten erkjenner at det er et utkast og ikke er vedtatt eller godkjent av EU-kommisjonen, og må diskuteres av medlemmene før den blir offisielt vedtatt.

“De uttalte meningene er foreløpige uttalelser fra kommisjonstjenestene, og kan under ingen omstendigheter anses å uttrykke en offisiell holdning fra kommisjonen.”

Forslagene har trukket kritikk av det akademiske samfunnet. I et brev fra Thomas F. Hofman, president for det tekniske universitetet i München og EuroTech Alliance of Universities, ble EU bedt om å “ta en inkluderende tilnærming” til et velstående og innovativt Europa.

READ  Iowa informa 540 nuevos casos de COVID-19, sin muertes adicionales el lunes

“Vi er dypt bekymret for at utestenging av europeiske land i tråd med en lang historie med samarbeid og ekspertise innen forskning og innovasjon fra deler av programmet vil ha en negativ innvirkning på europeiske institusjoner og deres evne til å utvikle viktige digitale, muliggjørende og nye teknologier, “den tekster stat.

“Alle er overrasket; Vi har aldri sett noe lignende. Dette er ikke bra for oss, det er ikke bra for feltet og det er ikke bra for EU, ”sa Klaus Ensslin, professor i solid state fysikk ved ETH Zürich.

“Dette er ikke av interesse for Europa,” la Nadav Katz til, en kvantefysiker som driver laboratoriet for kvantekoherens ved det hebraiske universitetet i Jerusalem.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *