Utnyttelse av teknologi for å sikre vekst – Avis

Gilgit: Foredragsholdere på en konferanse torsdag ba om bruk av moderne teknologi for å sikre bærekraftig utvikling og dra nytte av regionens naturressurser.

Karakoram International University var vert for en to-dagers internasjonal konferanse om ‘Collaborative Action for Knowledge Economy with Technology (DGCAC)’.

G.P.

Tidligere norsk helseminister Werner Chrissy og andre eksperter fra forskjellige land deltok på konferansen via videolink.

Foredragsholderne ba om bruk av moderne teknologi for bærekraftig utvikling og utnytte regionens naturressurser.

“Jeg håper forskningen og forelesningene som deles på denne konferansen, vil fremme teknologibasert læring og bruke teknologi til sosioøkonomisk fremgang for folket vårt,” sa advokat Nasir Ahmed.

Han sa at regjeringen vil legge til rette for alle anstrengelser for å forbedre den nyeste teknologien i alle sektorer for å forbedre effektivitet og produktivitet og skape økonomiske muligheter.

Tale ved anledningen sa Javed Ali Manwa at den kunnskapsbaserte økonomien vokser over hele verden. Han sa at GB ikke har kompetanse til å dra nytte av naturressurser.

Han sa felles innsats var nødvendig for å skape en kunnskapsbasert økonomi i regionen. Han sa at internett er et grunnleggende behov for en kunnskapsbasert økonomi.

Finansministeren sa at regjeringen tok skritt for å gi raske internettforbindelser til folket og fremmet offentlig-private partnerskap.

I følge KIUs visekansler Attaullah Shah har GB stort potensiale for naturressurser. “Vi må utforske og utnytte naturressursene i fastlegen for økonomisk utvikling av lokalbefolkningen ved hjelp av moderne teknologi,” sa han.

Han sa at han prøvde å bruke teknologi til å utnytte naturressursene.

Utgitt ved daggry 9. april 2021

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *