utvidet virkelighet ifølge Xiaomi

Xiaomi har nettopp presentert Mijia Glass Camera, tilkoblede briller for utvidet virkelighet. Godt utstyrt, men ikke veldig diskret, lover de overraskende bruksområder som sanntidstekstoversettelse.

sektoren av utvidet virkelighet (AR), og mer spesielt tilkoblede briller, er på fremmarsj og digitale giganter som Google, Apple eller Mål de har bestemt seg for å investere massivt i det, for å være de første til å revolusjonere denne teknologien. Konseptet er enkelt: Vis virtuelle elementer gjennom brillene foran brukerens øyne. Noen har allerede tatt risiko, som Oppo med Air Glass, Google med Google Glass eller til og med din nylige prototypee – selv om ingen av de oppførte varene er solgt til allmennheten. I dag er den kinesiske produsenten. xiaomi å presentere sine tilkoblede briller, Mijia Glasses Camera. Som en påminnelse hadde firmaet allerede nevnt AR-brillene sine i september 2021, men modellen som det nettopp har presentert, viser seg å være svært forskjellig fra konseptet som ble reist i fjor.

Mijia Glass Camera: kvalitetsutstyr, men klumpete

Det første som dukker opp, og det må sies! – er designet på brillene. mijia-brillene Kamera De vil absolutt ikke gå ubemerket hen fordi, selv om de velger en ganske klassisk form, er de fortsatt utstyrt med en klumpete enhet på hver side. Ved skjønn er det savnet. Imidlertid er de fortsatt relativt lette på bare 100 gram.

Til høyre er en Sony MicroLED-skjerm, en teknologi som skal være enda mer effektiv enn Oled. Den tilbyr en imponerende maksimal lysstyrke på opptil 3000 nits, bedre enn de fleste PC-skjermer og TV-er! –, med en pikseltetthet på 3 281 ppi (punkter per tomme), mye høyere enn for skjermer av Retina-typen, og pikslene er helt umulige å skille. Det er denne skjermen som er ansvarlig for å vise augmented reality-innhold, overlagret. Til venstre er det en dobbel fotosensor med en 50 megapiksel hovedsensor og en 8 megapikslers periskopteleobjektiv med optisk stabilisering (OIS). Den har også en 5x optisk eller hybrid zoom opp til 15x. Interiøret i enheten er ikke langt bak siden Mijia Brillekamera er utstyrt med en 8-kjerners Qualcomm Snapdragon-brikke, 3 GB Ram og 32 GB lagring, tilsvarende det vi finner i en smarttelefon. Og for å kommunisere med utsiden har de Wi-Fi og Bluetooth 5.0-moduler.

For å drive alt dette utstyret har brillene et batteri på 1020 mAh med 10 W magnetisk lading. De har 10 W hurtigladeteknologi som gjenvinner 80 % av autonomien på 30 minutter, ifølge Xiaomi. Totalt kan Mijia-brillekameraet ta bilder kontinuerlig i 100 minutter på en enkelt lading. Dette er viktig siden de er laget for å ta bilder og spille inn videoer. Du kan deretter automatisk overføre dem til en smarttelefon gjennom Mijia-appen, deretter bruke et filter eller dele dem på sosiale medier.

Selvfølgelig, og som andre enheter av samme type -som Ray-Ban-historier de Meta: Mijia Glass-kameraer er utstyrt på fronten med en liten LED som lyser for å indikere at brukeren tar bilder eller spiller inn videoer. Et vitne som forhindrer overgrep og spionasje ved å informere menneskene rundt seg som kan dukke opp på bildene. Om dette indikatorlyset er tilstrekkelig synlig og dermed effektivt i praksis gjenstår å se.

Mijia Glass Camera: tilkoblede briller som gjør hverdagen enklere

Mijia-briller brukes ikke bare til å ta vakre bilder og videoer, fordi interessen vil være svært begrenset sammenlignet med en smarttelefon eller et actionkamera av typen GoPro. Den mest fantastiske funksjonen er sanntidsoversettelse mellom engelsk og kinesisk, men andre språk vil uten tvil bli lagt til senere, hvis produktet lykkes. Takket være kameraene kan de umiddelbart oversette elementer fra et annet språk, for eksempel en restaurantmeny, reklametavler eller veiskilt. Oversettelsen vises rett foran brukerens øyne. Google På sin side har den tatt konseptet videre, også oversatt lydinnhold, som en samtale eller et TV-program.

Mijias-brillekameraet har også andre fine funksjoner, som GPS-veibeskrivelser for utvidet virkelighet på MicroLED-skjermen, en pil som indikerer hvilken gate du skal slå på, intelligent gjenkjenning av dyr og planter, men også hage- og matlagingstips. Deretter er det planlagt oppdateringer for å tilby nye funksjoner.

READ  En første gjengivelse avslører fremtidens iPhone 16

Mijia Glass Camera: et folkefinansieringsprogram i Kina

Mijias-brillekameraet vil fortsette å utvikle seg takket være en crowdfunding-kampanje organisert av Xiaomi. Derfor, de er tilgjengelig for forhåndsbestilling fra 3. august gjennom Xiaomi Youpin-plattformen, gruppens nettbutikk. Programmet er åpent for alle kjøpere bosatt i Kina. Startprisen er satt til 2 699 yuan, eller ca 390 euro, men folk som forhåndsbestiller produktet vil få en spesialpris på 2 499 yuan, eller ca 360 euro. Salget av brillene er foreløpig ikke planlagt internasjonalt og vil utvilsomt avhenge av de første returene.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *