Vaksinen er nå tilgjengelig i Norge – VG

Kryssing av grensen: En bil med vaksinedose har passert grensen til Norge. Avisene er på Ulleval sykehus. Foto: Mattis Sandplot

De første vaksinedosene har nå kommet til Norge og vil bli sendt til de syv kommunene som skal begynne å vaksinere denne julen.

Publisert:

Det er 9750 størrelser i lastebilen som må leveres Syv kommuner på Østlandet I juleområdet. Den første pluggen er satt til søndag.

Ifølge VGs fotograf ved grensen krysset den vaksinerte bilen grensen like før klokken 07.00, en annen bils følgesvenn. Bilen ble kjørt til en garasje før den dro til Oslo.

Den vaksinerte bien forventes å ankomme Ulleval sykehus klokken 21.

Bilene betjenes fra Pfizer-fabrikken i Burs, Belgia.

Forsyningsregelen er streng, det er det Hemmeligheten bak å være kule butikker Av sikkerhetsmessige årsaker.

Klikk på grafikken for å lese mer om vaksinen:

Pfizer tilbyr vaksinedoser for fryselager i forskjellige deler av landet I spesialtilberedte esker. Fordi de må holde en temperatur på minus 70 grader.

Norge får ca. 40.000 dose. Den første vanlige leveransen kommer på tredje juledag, og ifølge FHI er dosen 35.000.

Totalt har kommunene nå halvparten – Over 17 000 nivåer – Send dem om en uke.

Pfizer-vaksinemottakere bør motta to doser etter 21 dager. Men kommuner kan ikke samtidig sende to doser til en beboer: Pfizer-vaksinen Kort levetid, og Vil vare etter fem dager for å bli sendt til kommuner. I sentrale fryselager oppbevares størrelsene i seks måneder.

– Leveranser kommer ukentlig gjennom det nye året. I løpet av første trimester vil leveransene til kommunene være begrenset fordi de bare trenger å vaksinere for den første dosen. Fra den fjerde uken vil den imidlertid bli doblet, fordi du også kan starte med å sette dosen to, forklarte Khair Bukolm ved FHI til VG tidligere denne uken.

READ  Oslo, Coronadest | Private spillere tar opptil 2000 kroner for en koronatest. Nå kommer Bjørn Guldvog med klar beskjed

Les alt om Pfizer / Bioentech-vaksine og fem vaksiner som passer for Norge Vaksinespesialisering av VG, Og sjekk Ved å utføre denne testen står du i kø for vaksinen.

Skriv inn kommunen din i søkefeltet for å se hvor mange volumer som fordeles i løpet av en uke:

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *