Valgresultater: Trump sier at han vil «kjempe som helvete» for å beholde presidentskapet

Med økende frustrasjon kunngjorde Donald Trump at han ville «kjempe som helvete» for å beholde presidentskapet, og appellerte til republikanske lovgivere om å reversere valgtapet til Joe Biden når han møter denne uken for å bekrefte valgvalget.

Valgte president Biden-vinnende valgvelgere sier «dette hvite hus kommer ikke til å ta over!» Han ropte mens supportere jublet på et utendørs møte mandag kveld i Georgia. Trumps uttalte intensjon om turen var å heve republikanske senatkandidater ved tirsdagens valg, men han klaget heftig over det meste av valgtapet – han insisterer på at han vant «mye».

Tidligere på dagen, i Washington, fortalte han en felles kongressmøte om å formelt motsette seg republikanske lovgivere på onsdag, noe som ville sikre Bidens seier i Electoral College, som bekrefter Bidens landsdekkende seier 3. november.

Selv om han ikke fikk annet enn applaus mandag kveld, splitter Trumps forsøk på å hindre presidentvalget splittende republikanere. Til tross for fordømmelsen av nåværende og tidligere partitjenestemenn, gjør noen GOP-lovgivere som støtter ham fremgang, og undergraver amerikanernes tillit til demokrati. Ti av de overlevende tidligere forsvarssekretærene skrev i en utgave at «tiden for å stille spørsmål ved resultatene er over».

Det er ikke klart i hvilken grad GOP-lederne i Kongressen vil være i stand til å kontrollere onsdagens felles sesjon, som kan trekke seg utover natten, selv om det er sikkert at alle valgutfordringene vil mislykkes. Trump provoserer publikum til et møte onsdag nær Det hvite hus.

Visepresident Mike Pence, som er under press for å markere utfallet for Trump, vil bli nøye overvåket når han leder den seremonielle rollen i onsdagens felles sesjon.

Trump sa i Georgia: “Jeg håper vår beste visepresident vil komme for oss. Han er en flott fyr. Selvfølgelig, hvis han ikke kom, ville jeg ikke like ham veldig godt. «Han sa:» Nei, Mike er en stor fyr.

Sen, som møter en av Georgias republikanere – demokraten Rafael Warnock – på tirsdagens løp. Kelly Lofler fortalte publikum at hun ville bli med senatorene som formelt motsetter seg Bidens seier. Den andre republikaneren som møter gjenvalg er David Bertou, som stiller opp mot demokraten John Osofu, som ikke er stemmeberettiget.

Trump har gjentatte ganger uttalt sine påstander om valgsvindel, som er blitt avvist av valgansvarlige – republikanere og demokrater etter staten – og domstoler opp til USAs høyesterett. Hans tidligere justisminister, William Barr, har sagt at det ikke er noe bevis på svindel som kan endre valget.

Sense leder kongressinnsatsen for å holde Trump i embetet. Med Missouri’s Josh Howley og Texas «Dead Cruise, rangeringer og medlemmer av huset, er noen på kanten av partiet.

Georgias nyvalgte representant Marjorie Taylor Green twitret: «Jeg gikk av telefonen med @RealDonaldTrump,» som har sluttet seg til en konspirasjonsgruppe for å støtte Trump.

«Han vil at du skal ringe dine representanter og senatorer i dag!» Han twitret mandag. «Republikanerne skal ikke være Kaukasus for å overgi seg!» Senere kom han til presidenten i Air Force One da han fløy til Georgia.

Howley og Cruz er begge 2024-presidentkandidater, og kjemper om plattformen til Trump-støttespillere.

I en innkjøringsmøte i Atlanta sa Biden at Trump «bruker mer tid på å sutre og klage» enn å jobbe for å løse koronavirusepidemien. Han takket nei til: «Jeg vet ikke hvorfor han fremdeles vil ha jobben – han vil ikke gjøre jobben.»

Mandag ettermiddag fordømte nåværende og tidligere GOP-tjenestemenn forsøket på å heve valget.

Den tidligere treårige senisten i Missouri. I en streng uttalelse kalte John Danforth det «et veldig ødeleggende angrep for å gi troverdighet til Trumps falske påstand om at valget var rigget.» Han sa: “Dette er antikonservativt; Det er seriøst. «

To nåværende republikanske senatorer, Rob Portman fra Ohio og Mike Lee fra Utah, har sluttet seg til det økende antallet, og de motsetter seg nå utfordringen fra lovgivere.

I en uttalelse sa Portman: «Jeg støtter ikke at Kongressen kan blokkere velgernes vilje.»

På Dalton-rallyet bemerket Trump at han var «litt sint» på Lee, men håpet senatoren ville ombestemme seg. «Vi trenger hans stemme,» sa Trump.

United Chamber of Commerce, den virtuelle metaforen for den gigantiske kampanjeorganisasjonen og forretningsetableringen, sa at valgutfordringen «undergraver vårt demokrati og rettsstaten, og dette vil føre til ytterligere splittelser over hele landet vårt.»

Så langt har Trump høstet støtte fra et dusin republikanske senatorer og 100 husrepublikanere for å utfordre Bidens 306-232 valgkolleksjonseier.

Utfordringen for presidentvalget er enestående etter borgerkrigen, selv om den vanlige prosessen med å sikre valghøyskolen stemmer tidligere har blitt angrepet med korte innvendinger. I 2017 utfordret mange husdemokrater Trumps seier, men Biden, som var visepresident på den tiden, avskjediget dem raskt for å sikre Trumps seier.

Stater holder sine egne valg, og kongressen hater å blande seg.

En uttalelse på søndag sa at «2020-valget er over» inkluderte ti senatorer fra Maine-republikanerne Susan Collins, Lisa Murkowski fra Alaska, Bill Cassidy fra Louisiana og Mitt Romney fra Utah.

Republikanske tjenestemenn – inkludert Larry Hogan fra staten Maryland; Tredjeplassert House GOP President Wyoming Representant Liz Cheney; Og tidligere høyttaler Paul Ryan – kritiserer GOPs forsøk på å hindre valget.

Howley fortalte sine kollegaer i en lang e-post at hans Missouri-medlemmer var «høyt og tydelig» i å insistere på at Bidens nederlag mot Trump var urettferdig.

Cruz’s koalisjon med 11 republikanske senatorer lover å avvise høyder for valgkollegier hvis Kongressen ikke setter i gang en kommisjon for å revidere valgresultatene. Kongressen er usannsynlig enig.

Panelet, som ikke presenterte nye bevis på valgspørsmål, inkluderte Wisconsin Ron Johnson, Oklahomas James Langford, Montanas Steve Dines, Louisianas John Kennedy, Tennessees Marsha Blackburn, Indianas Mike Brown, Wyomings Cynthia Loz og Wyoming.

Associated Press-forfattere inkluderer Bill Barrow i Atlanta, Steve LeBlanc i Cambridge, Massachusetts, Jim Salter i O’Ballon, Missouri, Alan Fromm i Washington og Tally Arbel i det tekniske teamet.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *