Valhalla Bangers: Scandi-band som omdefinerer norrøn folkemusikk

Jeg

F Social Media’s Impossible Sea Cottage Trend Hvis du liker det mest tradisjonelle lydsporet i vinter, så har du flaks. Med det veldig solide søppelet i det moderne livet har svimmelheten til gamle lyder aldri vært sterkere, spesielt hvis du drar til Skandinavia, der nordisk folkemusikk nyter sin største boom, siden vikingene til slutt tok seg til det høye hav i jernalderen i Europa.

Norges Wardruna er i forkant av denne siktelsen. Myte og legende er roten til sangene deres, og deres episke, meditative lyd er ikke spesielt omtalt i den luftige episoden. Game of Thrones. Deres sted er et eller annet sted på Wen-kartet blant fans av Harry-menn med Jason Momova og hakeskrapende metallrengjøringsmidler.

Selv med moderne teknologier som zoom ser Vardruna-grunnlegger Inar Selvik dette området. Med sitt lange, rufsete skjegg spretter han og tenker mens han tenker på den pedagogiske prosessen bak bandets nye album Avslutt, Som tar alt fra hekseri til åndeskapninger. «Jeg forteller deg alltid at du ikke skal klatre i trær uten røtter,» sier en dikter, Selvik, med en bred arv fra sin mangeårige lidenskap for historie og historier. «Det handler om å skape noe solid.»

Selvik norrønt, en lærd mer utdannet enn den stereotype popstjernen, graver seg i folkeeventyr Avslutt, Stokes, kråker og ulv og han kaller helbredelse for «medisinsanger». Han inviterer arkeologer, historikere og filosofer til å forske på nye sanger, og foreleser om sitt arbeid ved universitetene fra Oxford til Denver. Selvik forklarer årsakene til å grave i disse historiene og tidligere lyder: «Det er bruken av gammel kultur i vårt forhold til hverandre og med naturen som er større enn deg». «Jeg gir stemme til noen ting fra fortiden. De tingene jeg fremdeles kan føle er mer relevante og må læres av dem.»

READ  Microsoft planlegger å lansere Xbox GamePass-familieplan for 5 spillere, ifølge Windows Central

For å skape denne praktfulle, århundredreduserende lyden bruker Wardruna en rekke historiske instrumenter, inkludert buede sanger som kalles beskyttelsesbriller, geitehorn, fløyte og slank, som ligner en tysk siter. «Dette er en lang liste med rare, uklare ting,» smiler Selvik. Når de lytter til de spennende lydene disse instrumentene reiser, forteller de visjoner om store seilaser over mange hav, som kan etterlate en vakker jomfru som gråter til du kommer tilbake. Produsenter Mordertro Selvfølgelig virker det slik, som nylig hadde innflytelse for å lage musikk Valhalla En versjon av det populære videospillet som ble satt under vikinginvasjonen i Storbritannia.

Kunstverk for Killer Faith: Valhalla

(Ubisoft)

Intensiteten til Wardrunas lyd tiltrekker seg også den mest populære musikkeksporten i Nord-Europa etter ABBA: black metal. «Skandinavisk musikk er veldig påvirket av miljøet vårt – det er veldig intenst og deprimerende og mørkt, men vi ser skjønnheten i det,» sier Selvik, som startet sin karriere som medlem av Metallurgical Corcor og nylig samarbeidet med den intenst vokalisten Ivor Jorson på bandet Enslave. Selvik merker raskt likhetene mellom de to typene: “Tidlig black metal er veldig påvirket av den tradisjonelle tonen, selvfølgelig er temaene de samme; Myter og folklore, sier han.

Ettersom det ble antatt at norske black metal-fans ville bruke mesteparten av ledig tid i stedet for å brenne kirker, er det mer sannsynlig at azolittene til disse nye folkebølgene vil se gamle episoder Tidslag, Lite parti kjøtt og whitlingsticks som finnes i den gjenvundne skogen de lager med lokalsamfunnets gruppe hver fredag ​​ettermiddag. Som bevis på dette faktum, mens showene ligger på bordet, har Selwick nesten skapt overskrifter for amatørhistorikerens svar på Glastonbury, den elektroniske utgaven av Yorwick Viking Thing – den årlige festivalen til Viking Center med base i York.

READ  De hopper og skyter som mennesker!

Vardrunas nye album er også komplett med den inspirerende duften av den norske skogen, hvis du vil ha en full emosjonell opplevelse. Bandets sanger og arrangør Lindy-Fay Hella drømte om denne ideen, men hennes bidrag til Wardrunas lyd var minimale. De har en dyp politisk opprinnelse, inspirert av den eldgamle samiske kulturen i Nord-Skandinavia – et stammefolk som historisk er i strid med Norge, Sverige og Finland, som hevder å eie landene sine – gjenforenes med sitt eget samiske dynasti. «Urettferdigheten mot disse menneskene er som indianernes historie,» forklarer han. “Bestemoren min gjorde meg sint over at hun måtte skjule hvor hun kom fra og hvem hun var. Det er perfekt å ha en del med henne i måten jeg synger på. ”

Heilung – hvis medlemmer er fra Danmark, Norge og Tyskland – tar tradisjonelle forbilder til de mest radikale frontene. I ensemblet med sønnen til en hedensk prest sang trioen sanger basert på gamle monumenter og fliser. De beskriver musikken sin som «forsterket historie», iført klær i bronsealder og stiliserte hjelmer, og som en del av instrumentarsenalet kan de skryte av en blodfylt hestehale-tromme, en underarm og en leirestang fylt med menneskelig aske.

De er ikke de eneste som har et tollchikane-system. Den dansk-nordiske musikeren Danheims Instagram-feed inneholder kunstneriske utstillinger av håndlaget rytmisk personale som bruker kråkebein – noe å gjøre med de råtne oppdagelsene du kan finne mens du surfer i din lokale jungel. Hans album 2019 HringrossI mellomtiden tok han plass på vikingenes siste sesong lydspor, og koblet døde planter, døde dyr og menneskelige bein på veien til transformasjon fra liv til død.

READ  Svar på Europas oppfordring: Lagring og behandling av EU-data i EU

Hvis skaden på dyret og kroppsdelene var litt for mye, kan den danske handlingen være Myrra den siste planen mindre og mer skremmende. I fjor tok låtskriver og sporadisk kanalmodell Amali Brune ledelsen Country sanger Albumgruppen så metalllydene deres forvandle seg til et mer folkelig møteområde. Ved å bruke Wardruna-favoritter som Mondola og Fiddle gjenskaper Nickel Harpa tradisjonelle skandinaviske sanger, med Prunes ødeleggende stemmer som stiger i brede lydspor. Eller hva med Sveriges Salt, som synger på gammelnorsk og bruker sonisk tromming? Det er Phantom, hvis forestillinger ikke er oppført som turnédatoer, men som «seremonier», spilt inn av albumet deres i 2020 Brann, Sanger inspirert av det «deprimerende landskapet» på landsbygda i Sverige.

Tross alt forener den naturlige verden – bein og alt – så vel som den antatte forbindelsen fra gamle sivilisasjoner mot den, disse handlingene. «Helt siden jeg begynte å jobbe med Wardruna, har jeg følt en nærhet til naturen,» forklarer Lindy-Fay Hella. «I naturen er det ikke bare rom for gode ting, men også for stygghet og motsetninger. Jeg kan aldri være med på en plan for å holde ting polert og rent. Det vil aldri fungere.» Sannsynligvis.

Wardrunas album Avslutt Utgitt 22. januar via Music for Nations

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *