Varmepumper er viktige for dekarbonisering av industrielle prosesser

Norsk meieriverk reduserer energiforbruket med 40% via CO2 Varmepumpesystem, sier SINTEF.

Integrerte høytemperaturvarmepumper og varmelagertanker for integrert oppvarming og kjøling gir forbedret energieffektivitet og en mekanisme for å akselerere avkarboniseringen av industrielle prosesser, ifølge Norsk forskningssenter SINTEF.

For eksempel siterte SINTEF en CO 20182 Installere en varmepumpe ved et meieri i Bergen, Norge SINTEF Blogg Utstedt av Marcel Ulrich Ahrens, Doktorgradskandidat for Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NDNU). Varmepumpesystemet eliminerte behovet for fossile fyrkjeler eller elektriske ovner.

“Undersøkte melkeresultater viser at integreringen av varmepumper med høy temperatur gir stort potensial for industriell avkarbonisering.” Artikkelen sa. “Demonstrasjon av potensielle applikasjoner og driftsdata for varmepumper med høy temperatur vil bidra til å øke tillit og aksept blant potensielle brukere.”

Etableringen av et integrert system i melk har resultert i omfattende utvinning og utnyttelse av spillvarme, som står for en tredjedel av det nødvendige energiforbruket. Sammenlignet med tradisjonelle meierianlegg reduseres energiforbruket med nesten 40% eller mer enn 5GWh per år, noe som tilsvarer energibehovet til mer enn 250 norske husstander.

Han la til: “Det er mulig for kondensert melk å ha CO2Utslippsreduksjon på mer enn 90%, ”heter det i artikkelen. “Dette tilsvarer å ta mer enn 340 bensinbiler av veien.”

SINTEF har som mål å effektivisere industrielle prosesser og redusere klimagassutslipp. HeiEFF Divisjonen utvikler, tester og evaluerer disse og andre løsninger i samarbeid med industripartnere.

Det er mulig at kondensert melk har CO2 Utslippsreduksjon på mer enn 90%. “- SINTEF-blogg.

Stort behov for prosessoppvarming

Artikkelen bemerket at industriell avkarbonisering er en av de viktigste måtene å redusere global oppvarming. To tredjedeler av industriens energibehov er å gi termisk energi til prosessoppvarming, som kan leveres av varmepumper. I tillegg krever mange industrielle prosesser varme for samtidig oppvarming og kjøling.

READ  EBay 2 9,2 milliarder Cumtree-avtale gir konkurranseproblemer Institutt for teknologi

Mange eksempler på disse energikravene finnes i næringsmiddelindustrien og i forskjellige applikasjoner med økende betydning, for eksempel drift av datasentre eller produksjon av batterier.

I et meieri krever prosessering av meieriprodukter en stor mengde proseskjøling og oppvarming. “Tradisjonelle melkeprodusenter bruker ofte unike løsninger for å møte ulike krav,” sa artikkelen. “Kjøling leveres av et kjølesystem som frigjør overskuddsvarme til miljøet. Den nødvendige prosessvarmen tilføres fra fossile brennere eller elektriske ovner, begge med lavere ytelse.” I motsetning til dette er effektivitetskoeffisienten (COP) for varmepumper to til fem.

Artikkelen sier at ved å bruke høytemperatur varmepumper for å integrere prosessen, kan spillvarmen som forlater kjølesystemet forbedres for å oppfylle prosessvarmebehovet.

På grunn av den høye effektiviteten og kravene som gis i mange industrielle prosesser, “er den beste måten å kombinere de to funksjonene til en varmepumpe,” sa artikkelen.

I tillegg, ved å integrere varmepumper med høy temperatur, kan spillvarmen som forlater kjøleprosessen oppgraderes til verdifull prosessvarme, noe som betydelig reduserer behovet for strøm eller andre primære drivstoffkilder. Begge disse øker den samlede energieffektiviteten og reduserer avhengigheten av eksterne forhold. “Som et resultat er det også en av de mest relevante teknologiene for bruk av spillvarme, som vil oppleve økende etterspørsel i fremtiden,” sa artikkelen.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *