Veier i Sør-Afrika er de farligste for sjåfører i verden; India er fjerde, sier studien

De sikreste veiene i verden finnes i Norge, hvis skandinaviske nabo Sverige har den tredje sikreste veien, og Japan er nummer to, ifølge studien.

PTI | 19. mars 2021 | Oppdatert kl 10:39 IST

Sør-Afrika ble rangert som det farligste landet i verden å kjøre i mens India ble rangert som fjerde, ifølge en forskningsstudie fra det internasjonale sjåførutdanningsselskapet Zutobi.

Av de 56 landene i studien ble Thailand nummer to og USA rangert på tredje plass. De sikreste veiene i verden finnes i Norge, hvis skandinaviske nabo Sverige har den tredje sikreste veien, og Japan er nummer to, ifølge studien.

“Vi analyserte hvert land på grunnlag av fem faktorer, og ga hver en normal poengsum av ti for hver faktor, før vi fikk den gjennomsnittlige endelige poengsummen på tvers av alle fem faktorene,” sa Zotobi. Disse faktorene inkluderte estimater av antall dødsfall i trafikken per 100.000 innbyggere; Andelen kjøretøypassasjerer som bruker sikkerhetsbelte når de reiser foran kjøretøyet; Andelen dødsfall i veitrafikken som skyldes alkoholforbruk, er over den nasjonale lovlige grensen.

Disse estimatene var basert på WHOs Global Health Observatory datalager. Fartsgrensen på motorveien og alkoholinnhold i forskjellige land er også tatt i betraktning. Men Zootubes funn er blitt utfordret av Justice Project SA (JPSA), en ikke-statlig organisasjon som har som mål å forbedre og håndheve veitrafikkloven i Sør-Afrika.

JPSA-president Howard Dembowski, mens han var enig i at sørafrikanere pleier å være dårlige sjåfører, sa Zutobi brukte gamle tall i studien sin. Dembowski spurte også hvorfor Sør-Afrika er det eneste afrikanske landet på listen hennes. I en kommentar til den dårlige ledelsen sa Dembowski: “Så vår beskyldning om at vi er de verste i verden er litt urettferdig. Hvis du skal snakke om de verste landene i verden, må du ta en balansert tilnærming.” I sitt land i et intervju med Cape Talk radiostasjon.

“(Drivere i Sør-Afrika) har en fryktelig rekord i trafikksikkerhet. Så mye som jeg ikke vil stole mye på den påståtte studien, er det fortsatt mye bevis for at sør-afrikanere er farlige sjåfører og hensynsløse bilister. andres sikkerhet på våre veier. “.

Les også: Et pilotprosjekt for å studere GPS-bompengeinnkrevingen under implementering: Transportsekretær

READ  Man Citys jakt på Haaland henger på Agueros lange farvel

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *