Venezuela krever slutt på sanksjoner og oppfordrer ledere til å bygge en ‘ny verden’ |

“Finansregnskap forfølges, gull er beslaglagt og blokkert fra de juridiske internasjonale reservene til Sentralbanken i Venezuela i London, milliarder av dollar er beslaglagt og sperret på bankkontoer i USA, Europa og mer,” sa Mr Maduro sa.

Ifølge presidenten er venezuelanske oljeselskaper forhindret i å markedsføre sine produkter og åpne bankkontoer for å utføre kommersielle transaksjoner.

“Det er en økonomisk, monetær, kommersiell, økonomisk, energiforfølgelse. Det er systematisk, grusomt og kriminelt. Venezuela hever stemmen for å fordømme den for verdens folk, “la han til.

Krev en slutt på alle sanksjoner mot landet ditt, sa presidenten i en forhåndsinnspilt tale til FNs generalforsamling at han var takknemlig for støtten fra organisasjonens medlemsland mot dette målet.

Gjenopprettingsfase

Maduro sa at i 2021 hadde landet hans gått fra en smertefull fase til en gjenopprettingsfase, med vedvarende vekst innen vitenskap, innovasjon, teknologi og “åndelig kapasitet”.

“Vi har gått veien til utvinning og integrert vekst i nasjonen vår. Vi har tatt veien for utplassering av produktivkreftene i et land som er utsatt for en infernal blokkade, kriminell forfølgelse og grusom tortur av dets økonomiske og sosiale organ. Og vi kan si til verdens mennesker med mot, besluttsomhet, intelligens og visdom: “Ja”, vi kan møte keiserlige angrep og gå videre, “understreket han.

Presidenten la til at han i år også har sett Venezuela går mot en inkluderende fredsdialog, samt avholdelse av regionale og lokale valg i november.

“Vi har startet flere dialoger med næringsliv, sosial, politisk og fagforening. Vi har ratifisert dialogens vei … vi hadde nylig en nasjonal dialog om fred og suverenitet 13. august, sa han til forsamlingen.

READ  Forskere vil bygge en solenergiark på Månen for å beskytte jordarter

Han kunngjorde også at med støtte fra Mexicos president, Andrés Manuel López Obrador, og spesiell diplomatisk bistand fra Norge, Russland og Nederland, adresserte landet hans en omfattende agenda for å fremme sosial og økonomisk utvinning.

En ny verden

Til slutt ba Mr. Maduro om “bygging av en ny verden “, fri for hegemoni og basert på multilateralismens prinsipper og folkerett.

“En ny verden som oppstår fra Afrika, Asia, Latin -Amerika og Karibia, og fra de opprinnelige folkene i USA. En ny verden som blir gjenfødt for å få slutt på de gamle hegemoniene, for å avslutte påståelsen fra noen om å bli politifolk og dommere for alle verdens folk, ”sa han og la til at denne nye verden også trengte et nytt FN. .

“Venezuela står opp med sin egen stemme for den nye verden,” avsluttet han.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *