Venezuelas regjering og opposisjon fullfører første forhandlingsrunde

“Vi diskuterte etableringen av en konsultasjonsmekanisme med politiske og sosiale aktører som er så omfattende som mulig,” sa de to sidene i en felles uttalelse, ifølge Anadolu Agency.

Neste forhandlingsrunde er planlagt til 3-6. September, men det er fortsatt uklart hvor den vil bli avholdt.

Samtalene begynte fredag, og de to sidene signerte et avtaleverk som inkluderer å oppheve amerikanske sanksjoner, stabilisere økonomien og respektere politiske rettigheter, grunnloven og valggarantier.

President Nicolas Maduro kalte notatet et “vellykket dokument”, og uttrykte sitt engasjement for dialog ved å si på Twitter: “Vi vil fortsette denne veien med sunne samtaler og forhandlinger.”

I juli kunngjorde Maduro sin vilje til å starte en dialog mellom regjeringen og opposisjonen, med nasjonalforsamlingens president Jorge Rodriguez og Hector Rodriguez, guvernøren i Miranda -staten, representert på møtet.

Meklingen vil finne sted før det regionale og lokale valget i Venezuela 21. november.

Det følger mislykkede forhandlingsforsøk i 2019 i Norge og Barbados da opposisjonsleder og selvutnevnt venezuelansk president, Juan Guaido, fordømte Maduro-administrasjonen for sin nektelse til å samarbeide, samt 40 dagers fravær fra forhandlinger.

På den tiden skyldte Maduro Guaido for å ha støttet amerikanske økonomiske sanksjoner mot Venezuela og nektet å sende en delegasjon for å delta i møtene.

KI / AA

READ  Storbritannia er enig i fiskerigrenser med EU og Norge

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *