Vennestjernen Jennifer Aniston roser Nicola Sturgeon til en hær av fans

NICOLA Sturgeon har blitt promotert av Friends-skuespillerinnen Jennifer Aniston som en av kvinnene som har fått fullmakt til å «forandre verden.»

Aniston, en sjelden, men svært innflytelsesrik bruker av den sosiale medieplattformen, la ut sin «historie» i går kveld.

Siden den gang har de 36 millioner tilhengerne av filmstjernen kunnet se lysbildefremvisningen til kvinnene som leder verden.

LES MER: Tasmina Ahmed-Sheikh: Det er ikke å ha en kvinnelig leder som teller, det er alle

Sturgeon, introdusert som statsminister i Skottland, er fjerde på listen.

Andre kvinnelige verdensledere fremhevet som en del av «endringen som har skjedd» inkluderer Jacinda Ardern fra New Zealand, Angela Merkel fra Tyskland og Tsai Ing-wen fra Taiwan.

Erna Solberg fra Norge, Kersti Kaljulaid fra Estland og Sheikh Hasina fra Bangladesh er også på listen.

Etter å ha fremhevet verdensledere, fokuserer lysbildefremvisningen på amerikanske politikere, og begynner med visepresident Kamala Harris, den første afroamerikanske og asiatisk-amerikanske kvinnen som har den stillingen.

Andre fremtredende amerikanske politikere som kom frem, var Alexandria Ocasio-Cortez, Ilhan Omar og Stacey Abrams, kvinnen hvis kampanje er kreditert for å vinne staten Georgia for Joe Biden i det amerikanske valget.

Til slutt flytter videoen til unge kvinner, som Malala Yousafzai og Greta Thunberg, som allerede har gjort innflytelse på en global skala.

Det står: «Gi kvinner styrke og endre verden.»

Den nasjonale:

Anistons Instagram-konto har bare 47 innlegg, men hver og en mottar millioner og millioner av «likes».

Den tidligere Friends-skuespillerens første innlegg på den sosiale medieplattformen, i oktober 2019, var så populær at den midlertidig brøt noen av nettstedets funksjoner.

READ  Norge for å fortsette hvalydeksperimentet, til tross for protester

Da Aniston ble med på de fem andre rollebesetningsmedlemmene i 90-tallets sitcom, mottok innlegget rundt 9 millioner likes det første døgnet.

LES MER: Skotsk DJ og produsent SOPHIE dør som 34-åring etter «plutselig ulykke»

Aniston slo også rekorder den dagen og ble den personen som nådde en million følgere på kortest mulig tid. Det tok drøye fem timer før kontoen hans nådde en million mark etter at den ble opprettet.

Globale kvinnelige ledere har vært i rampelyset under pandemien, og oppfatningen er at land ledet av kvinner generelt har klart seg bedre.

Arderns New Zealand har vært et sentralt eksempel på dette, med landets raske respons på infeksjoner og vilje til å følge vitenskapen som suksessen er kreditert for.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *