Verdens lengste elektriske båt, Pasto opererer nå i Norge

Verden beveger seg raskt mot bærekraftig energi, for å være ærlig, dette er den mest tiden vi gjør! I dag er den rimeligste og mest effektive måten å redusere karbonavtrykket gjennom elektrisk energi. Etter de strenge lovene mot forbrenningskjøretøyer over hele verden jobber store bilfirmaer nå mot fremtiden for all elektrisitet.

Elektrisk båt –

Men gjett hva? Det er ikke bare elbiler. Andre kjøretøy, som båter og fly, bruker også statisk energi.

Norge – Land med mange strender og fjorder

Norge har det høyeste antallet elektriske biler på veien. I dag er det faktisk bare to tredjedeler av bilene som selges i dag, som er elbiler. Etter vellykket elektrifisering av veiene planlegger Norge nå også andre typer transport. Transport med vann er veldig vanlig, siden det er et land med mange branner og strender. Derfor har Norge vært raske med å konvertere båtene til hybrider eller renelektriske.

Pasto Electric –

Pasto Electric Ferry

Det siste tilskuddet til Norges elektrifiseringsprosjekt er MF Paste Electric, et skipsbyggingsskip med base i Tyrkia. Dette er alle elektriske båter med en lengde på 139,2 og en bredde på 21 meter. Gjør dette til verdens største elektriske båt! Den elektriske båten Pasto kan bære 600 passasjerer, 24 lastebiler eller 200 biler.

Det er planlagt å operere på den norske handelsfergeruten i Oslofjorden mellom Moss og Horton. Den største e-fergen kan svømme opp til 15 km / t.

Opprinnelig vil den elektriske båten lades på Horton-siden, men til slutt vil anlegget lade den på begge sider. Batterikapasiteten er 4,3 MW. Så båten kan lett dekke 20-24 overfarter om dagen.

READ  Norge: 17 mistenkelige tilfeller av omigranvariasjon etter fest i Oslo
Ikke den første, men selvfølgelig den største –
Tildelt verdens største elektriske båt - Norwegian Ship Design Company

Pasto Electric i interiør

Men det skal ikke forveksles at Pasto Electric er Norges første elektriske båt. Nei! Fra og med i dag, som resten av verden, har det ikke blitt hjemmet til de fleste elbiler. Den første elektriske båten i Norge 6 ble sjøsatt for seks år siden, i 2015, og det er MF Ampere.

Men ja, Pasto Electric er den største elektriske båten verden noensinne har sett, og betjener det norske farvannet.

Pasto Electric Ferry

Oppmuntrer verden –

Scott Farquhar, administrerende direktør i det australske programvareselskapet Atlasian, foreslo at Norge følger den norske ruten til Australia og følger elektriske båter for å redusere karbonavtrykket.

Konklusjon –

Norge kan bli det første landet som har null utslipp av halen, ettersom det fungerer på veitransport og vanntransport fanget med elbiler. Siste og siste trinn elektriske fly!

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *