Verdens største eksterne tårnsenter åpner i Norge

Avinor, en norsk flyplassoperatør og flyselskapsnavigasjonstjenesteleverandør, åpnet verdens største eksterne tårnsenter i Norge 20. oktober 2020.

Denne viktige prestasjonen hadde ikke vært mulig uten FoU-oppdragene som ble utført på Cesar-prosjektet, som Avinor spilte en nøkkelrolle i å tilby de mange eksterne tårnløsninger som nå brukes i mange deler av Europa.

“Lufttransport er ryggraden i Norges infrastruktur og sørger for langdistansetilkobling,” sa norsk transport- og kommunikasjonsminister Arild Harritt. “Avinors New Remote Towers Center, som ligger i Bodo, nord for polarsirkelen, vil spille en nøkkelrolle for å opprettholde en stabil flystruktur i fremtiden. Dette er resultatet av et samarbeid mellom Avinor og Kansberg, der selskaper bruker hele spekteret av kompetanse til å lage et system som styrker luftfartsindustrien. Digitalisering er en viktig del av Norges fremtid, og vi er glade for at luftfartssektoren går foran i denne forbindelse. ”

Avinor, en norsk flyplassoperatør og flyselskapsnavigasjonstjenesteleverandør, åpnet verdens største eksterne tårnsenter i Norge 20. oktober 2020. Fotokreditt: Avinor

Konsernsjef Avinor Doc Polk-Peterson kommenterer: “Dette er begynnelsen på en ny æra innen luftfart. Avinor bekrefter Norges tilknytning både innenlands og internasjonalt. Målet vårt er å skape den mest effektive og bærekraftige flyinfrastrukturen gjennom digitalisering og ny teknologi. Remote Towers vil gjøre flyet tryggere og sterkere ved å bruke avansert teknologi. Vi har allerede to tårn som opererer fra Remote Towers Center, og vil bygge 13 flere flyplasstårn i løpet av de neste to årene. ”

Det første tårnet drevet av fjerntårnsteknologi i Norge ble bygget i 2019, mens ytterligere tre tårn blir satt i drift i år. Remote Towers-teknologien vil bli utviklet på til sammen 15 flyplasser i Norge innen utgangen av 2022, som opererer fra Bodø sentrum.

READ  For å redde Norges stavkirker måtte konservative publisere en tapt kunst

“Avinors Remote Towers Center vil være verdens ledende knutepunkt,” sier Paulk-Peterson. “Vi nyter en betydelig interesse fra den globale luftfartsindustrien. Våre eksterne tårnløsninger er økonomisk levedyktige og bruker banebrytende teknologi.”

Konsernsjef Avinor Doc Polk-Peterson: “Vårt mål er å skape den mest effektive og bærekraftige flyinfrastrukturen gjennom digitalisering og ny teknologi. Langdistansetårn bruker avansert teknologi for å gjøre fly tryggere og sterkere. ”

Khair Hay, administrerende direktør i Kansberg Group, la til: “Remote Towers er en interessant norsk oppfinnelse som kan være nyttig i samfunn og beredskapssituasjoner. Jeg er stolt av å skrive flyhistorie, og kombinerer Avinors visjon, kunnskap og ekspertise og ekspertisen og teknologien til Kansberg og Ninox-teamet. Remote Towers-løsningen har et stort potensial, og jeg ser frem til å samarbeide med Avino for å forbedre neste generasjons luftfartssikkerhet. ”

De fjerne tårnene er inspisert av Royal Norwegian Air Force

I 2019 inngikk Royal Norwegian Air Force og Avinor en allianse for å teste Remote Towers-løsningen for militær bruk i Norge.

– Digitalisering med det eksterne tårnnavet er spennende, og det vil bidra til å forbedre fremtidig luftfart, sier generalmajor Tonje Skinnerland, sjef for Royal Norwegian Air Force. “Vi jobber allerede med Avino for å utvikle en løsning som ivaretar sivile og militære behov på våre baser og flyplasser. Fjernkontrolltårnetjenester vil bidra til å sikre de nødvendige luftfartstjenester på tvers av spekteret av konflikter fra fred til krig.”

Det første tårnet drevet av fjerntårnsteknologi i Norge ble bygget i 2019, mens ytterligere tre tårn blir satt i drift i år. Remote Towers-teknologien vil bli utviklet på til sammen 15 flyplasser i Norge innen utgangen av 2022, som opererer fra Bodø sentrum.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *