Verdens største elektriske ferge produsert av Tyrkia ble sjøsatt i Norge

Den største elektriske fergen i verden, som ble bygget i Tyrkia og har plass til 200 biler og 600 passasjerer, har startet sin virksomhet i Norge, ifølge Oslos utsending til Ankara, Erling Skjensburg, tirsdag.

På samme måte kunngjorde Oslo-utsendingen til Hellas at driften av fergen startet i forrige dag, og skrev på Twitter: “Verdens største elektriske ferge startet driften i Norge i dag 1. mars. Fremtiden er elektrisk.”

“Ferja er bygget i Tyrkia, og både batteri og ladesystemer for hurtiglading blir levert fra Siemens Energy batterianlegg i Trondheim,” sa det norske rederiet Basto Fosen i en skriftlig uttalelse 1. mars.

Hun la til at fergen skal operere mellom den norske kystmosen og byen Horten.

Basto Electric NB42 ferge, bygget av Tyrkias Sefine Shipyard, er levert til Basto Fosen etter å ha gjennomgått en rekke tester, kunngjorde Sefine Shipyard General Manager Suleiman Akin Tuzkooglu forrige måned.

“Den viktigste egenskapen til fergen vi utviklet for Norge er at den er miljøvennlig. En av transportørene med den høyeste batterikapasiteten på 4,3 MW, vil NB42 kjøre mellom landets travleste fergeruter (Norge), Moss -Horten-regionen.

Etter å ha etablert diplomatiske forhold i 1926, opprettholdt Oslo og Ankara vennlige forbindelser med fortsatt tett samarbeid som to stater på begge sider av NATO.

De viktigste varene i tyrkisk eksport til Norge er cruiseskip, cruisebåter og lignende skip for transport av mennesker eller varer, fiskefartøyer, lastetransportkjøretøyer og biler, mens de viktigste importelementene fra Norge er petroleum og andre gasser. Hydrokarboner, fisk og ferrolegeringer.

READ  Obligatorisk karantene 'en avskrekkende faktor'

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *