Verdenskrig 3 Nyheter: Spenninger i Sør-Kinahavet som amerikansk luftfartsselskap sendt mot Beijing | Verden | Nyheter

Beijing krever suverenitet over nesten hele regionen, men det kolliderer også med konkurrentene fra sine fem naboer. USA avviser kinesisk suverenitet over verdens travleste ruter og fortsetter å sende krigsskip gjennom regionen på «navigasjonsfrihet» patruljer.

USS Theodore Roosevelt er ledsaget av USS Bunker Hill, det guidede-missilskipet, og Orly Burke-klasse-ødeleggerne USS Russell og USS John Finn.

USA har sagt at de vil «arbeide for å sikre havets frihet og å bygge allianser som fremmer maritim sikkerhet.»

Bakadmiral Doug Verisimo, som befalte transportørsteamet, la til: “Etter å ha reist på dette vannet resten av mine 30 år av livet, var tilbake i Sør-Kinahavet, utførte rutinemessige aktiviteter, forbedret og sikret uavhengigheten til havene, allierte og partnere.

«Da to tredjedeler av verdens handel reiser i denne viktige regionen, er det viktig at vi opprettholder vår tilstedeværelse og fortsetter å fremme regelbasert orden, noe som har gjort det mulig for oss alle å vokse.»

Søndag gjorde et kinesisk krigsfly et stort inntog i taiwansk luftrom for andre dag på rad.

Operasjonen involverte 15 fly, inkludert 12 jagerfly.

Taiwanske styrker varslet inntrengere og forberedte raketter som en forholdsregel.

Kina anser Taiwan, som ligger i sine østlige hav, som en integrert del av territoriet og har truet militæraksjon for å bringe det under kontroll.

Les mer: Frykt for en åpen krig som bryter ut når Beijing styrker Sørkinahavet

«Vi oppfordrer Beijing til å avslutte militært, diplomatisk og økonomisk press på Taiwan og i stedet føre en meningsfylt dialog med Taiwans demokratisk valgte representanter.»

Fredag ​​vedtok Kina en ny lov som tillot kystvakten å åpne ild mot utenlandske fartøyer.

READ  Kisline Maxwell rettsdokumenter har ikke blitt frigitt av føderal domstol

Sør-Kinahavet Beijing søker for øyeblikket suverenitet over flere Østkinahavsøyer kontrollert av Japan.

I tale til CNN Christian Le Mier, en maritim sikkerhetsekspert, advarte han om at den nye loven om amerikansk politikk som støtter navigasjonsfrihet vil være «hjerteskjærende.»

Han la til: «Kinas kystvakt gjør allerede flere løft på maritim tvang på sjøen, så det er verdt å undersøke den nye lovgivningen som er vedtatt om dette problemet.»

På tirsdag sa Joe Bidens påtroppende utenriksminister Anthony Blinken: «Kina er utvilsomt den største trusselen mot USA under senatets bekreftelse.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *