«Vi er alle veldig glade»: en økning i lønnen til én million ansatte i de kommende dagene

I de kommende dagene vil nesten en million arbeidere se lønnen deres øke med rundt 11 %. Avhengig av felleskommisjonen ble lønnssammenstillingen utført stykkevis eller alt på en gang. Dette representerer en betydelig kostnad for bedriftene.

I dette parkeringsselskapet er atmosfæren konsentrert. Men for å klø, alle er veldig fornøyde. Fra i morgen, på lønnsslippen deres, venter en pen økning på 11,08 % for ansatte. Dette er den automatiske indekseringen av lønn. «Vi er alle veldig glade. Jeg er ikke den eneste. Mange mennesker er veldig fornøyde med denne katalogen. Vi kan ikke annet enn å være glade. Vi trenger den.» Angir en ansatt i selskapet. En av kollegene hans fortsetter:Det er veldig bra for daglige levekostnader.» en annen stemning: «Det er litt smør i spinaten, men det dekker ikke den reelle kostnadsveksten vi ser.»

«Det er ikke mulig, det er bare ikke mulig.»

For fullt ut å forstå virkningen av denne indekseringen fremhever HR-direktør Emmanuel Teteca sitt selskap med 300 ansatte og arbeidere. Dette betyr flere millioner euro per år i tilleggsgebyrer. «Basert på bedriftseierens synspunkt, er det en ganske stor kostnad som vi må absorbere. Vår forventning er at vi skal absorbere den, men vi kan ikke gi den videre til kunden på den måten. Slik er det ikke. virker.» For et parkeringsselskap er det ikke snakk om å øke prisen på parkering. «Det er ikke mulig, det er bare ikke mulig.»
Å ikke hente inn denne økningen fra parkeringsbrukere, det er hele utfordringen. De må redusere kostnader eller fortjeneste, det er aritmetikk.

READ  Norske fotballklubber bestemmer seg for å boikotte verdensmesterskapet

En viktig detalj: En stor indeksregulering av lønn en gang i året kan virke veldig attraktiv, men til syvende og sist er det mindre interessant enn mindre indekser gjennom året.

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *