«Vi er ved et vippepunkt»: Streiken i supermarkedene kan vare i flere dager

Torsdag morgen fortsatte fagforeningene å stenge Mustagh Group-lageret som ligger i Joselis. Umiddelbart gjentok de tillitsvalgte ønsket om å fortsette å jobbe til «minst» lørdag dersom konsernets ledelse ikke hadde kommet tilbake til forhandlingsbordet innen da.

Et mustadisk supermarked i Gosselis har vært stengt av fagforeningsaktivister siden onsdag kveld. Ingen lastebil kan gå inn og ut av stedet. Butikkene blir altså ikke lagerført torsdag, og 45 av kjedens 49 butikker har ennå ikke åpnet. Mer enn 2000 ansatte er i streik.

Denne misnøyebevegelsen kommer etter resultatløse diskusjoner mellom fagforeninger og ledelse. Siden kjøpet av Mestdagh-butikkene av merket Intermarche, har ansatte vært bekymret for å se butikkene deres gå over til et franchisesystem og måtte jobbe for en uavhengig franchisetaker som pålegger dårlige arbeidsforhold. «Det er for mye for arbeiderne. Nå ber vi bare om litt respekt og garantier. Jeg vet ikke hvem som i dag ville holdt seg til det ukjente uten noen håndgripelig garantiDetaljer Evelyn Zappos, fast sekretær ved CNE.

«Vi vil ha garantier for at vi forblir som vi er’, og dyttet angripere inn i mikrofonen vår.