– Vi håper å være på samme sted gjennom Tour de Sky – VG

Langrennsleder: Espen Bjervic, her sammen med Heidi Weng (t.v.). Foto: Derje Peterson

Norges Skiforbund ønsker at Tour de Sky arrangeres ett sted. Johannes Hasflat signaliserer deltakelse fra Globo Tour hvis alle løp foregår på ett sted.

Norge, Sverige og Finland har bestemt seg for å droppe de resterende verdenscuprennene før nyttår fordi de mener risikoen for smitte er for høy.

Nødmøte fredag.

– Jeg var så klar som jeg kunne være. Jeg sa det vi forventer. Finland var også veldig tydelig, vi var enige om at langrennsleder Espen Bijerwick VG.

Han sier til NTB:

– FIS bør ta mer eierskap og sørge for at arrangørene gjør det diktaturkontrollreglementet tilsier.

Les mer

Therese Johak mottar Co Raw-prisen: – Han er ikke siktet for svindel

Espen sier til Bjervic VG at «FIS må komme inn i ringen og sørge for at smittevernprotokoller og nasjonale retningslinjer blir fulgt.»

Han vil også at Tour de Sky skal holdes på ett sted:

– Jeg håper Tour de Sky kommer på samme sted, men vi kan begge bo sammen. Problemet er at de som allerede bor sammen kan flytte rundt 42 personer uten ytterligere nærkontakt.

Flytting Adressevisjon Johannes Hasflat Globo, som gikk glipp av verdenscupen for første gang, skal tilbake hvis Tour de Sky finner sted i januar.

Les mer

Sverige og Finland følger Norge: ikke til VM

Fijerwick er enig i at dette er en forespørsel til FIS:

– De kan ikke alene avgjøre om løpet skal flyttes. Dette bør gjøres i samråd med løpsprisvinnerne. Det er ikke bare som skiskyting, det beveger også tarmene uten oppstyr. Dette er en betydelig forskjell fordi International Biathlon Federation IPU eier disse begivenhetene, mens FIS leverer løp til enkeltland, forklarer langrennssjefen.

READ  Montic Flags med flagg i Norge | Sport

VG Rabattkoder

Forretningssamarbeid med Kickback.no

Legg att eit svar

Epostadressa di blir ikkje synleg. Påkravde felt er merka *